Klimalar

Klima Temizliği, Klima Bakımı Nasıl Yapılır?

Küresel ısınma ve yaz aylarının gelmesi ile sıcak havalar insanları bunaltır bir duruma geldi. 35-40°C hava sıcaklıkları klimasız ortamda bulunmayı neredeyse imkansız hale getirmiş durumda. Koronavirüs önlemleri kapsamında klima çalıştırılması yasak olduğu için sıcaklar daha fazla etkili oluyor.

Klimalar genelde yaz aylarında kullanılır (sıcak bölgelerde kış aylarında da klima ile idare edilebilmektedir). Klimaların temizliği genelde ihmal edilmekte olup yılda en az 1 defa klima temizliği ve bakımı yapılmalıdır. Özellikle yaz aylarına girip klimayı yaz moduna almadan hemen önce temizlik ve bakım yapılması çok daha fazla faydalı olacaktır.

Klima temizlik ve bakım için servis çağrılacağı gibi evde kendiniz de temizliğini, bakımını yapabilirsiniz.

Klimaların en basit temizliği filtre temizliğidir. Eğer çok uzun zamandır temizlemediyseniz çok tozlu olacaktır ve filtreleri çıkarırken duvarınız kirlenebilir. Duvarınız kirlenmemesi için filtreleri çıkarırken dikkatli olmanızı veya duvara birşeyler koymanızı önerebiliriz.

Klima filtrelerini su ile yıkayabilirsiniz. Musluğun altına koyarak su ile güzelce temizleyip tüm tozu çıkarabilirsiniz. Filtrelerin ne kadar temizlendiğini gördüğünüzde muhtemelen şaşıracaksınız. Filtreleri klimaya takmadan önce tamamen kurumasını beklemelisiniz. Islak filtreleri kuru bir yere koyarak tamamen kurumasını bekleyebilirsiniz.

Filteleri aldıktan sonra klima peteklerini göreceksiniz. Oralarda tozlu olacaktır. Elektrik süpürgesi ile tozları çekebilirsiniz.

Bir sonraki aşama klima temizleme spreyi almanızdır. Servise vereceğiniz ücreti düşündüğünüzde bu spreyler oldukça ucuzdur. Klima filtrelerini çıkarıp süpürge ile çektikten sonra sprey ile temizleyebilirsiniz.

Spreyi doğrudan peteklerin üzerine sıkarak 3-5 dakika bekleyin ve ardından fırça ile güzelce fırçalayın. Klima petekleri köpük olacaktır, klimanızın kirlilik durumuna göre koyu bir renge bürünebilir. Fırçalama işlemini tamamladıktan sonra köpük sıktığınız gibi bir şişeye temiz su koyarak peteklerin üzerine temiz su püskürtün ve köpüklerin temizlenmesini sağlayın. Bol bol su püskürtebilirsiniz, püskürtülen su klimanın drenaj kanalı vasıtasıyla dışarı atılmaktadır. Bu nedenle temiz suyun klimaya zarar vermeyeceğini bilin ve güzelce temizleyin.

Bu işlemleri tamamladıktan sonra kuruyan filtrenizi klimaya geri takın ve klimanın kapağını güzelce kapatın. Klimanız tertemiz oldu. Temizlenen klimanızın daha fazla soğutma yaptığını farkedeceksiniz. Servise vereceğiniz ücreti kendinize harcayabilirsiniz.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Reklam Engelleyici

Reklam engelleyici eklenti kullandığınızı fark ettik. Muhendisiz.Net web sitesini verimli kullanabilmek için lütfen reklam engelleyiciyi kapatınız.