Klimalar

2020 Klima Tavsiyesi ve Klima Önerileri

Küresel ısınmanın etkisi ile yer yüzünün sıcaklığı her geçen gün artmaktadır. Özellikle yaz ayları ülkemizde aşırı sıcak olmakta ve tabiri caiz ise çöl sıcakları ile karşı karşıya kalınmaktadır. Sıcaklıklar bu kadar yükselince klima lüks olmaktan çıkıp bir ihtiyaç haline gelmiştir. Hemen hemen her evde özellikle güney’deki illerde klima bulunmaktadır.

Klima almayı düşünenler için 2020 yılı klima tavsiyelerimizi, klima önerilerimizi yapmak istedik. Hangi klimayı alacağınıza karar vermeden önce aşağıdaki noktalara dikkat etmelisiniz.

1. Klima motoru: Klimaların ve klima motorlarının garanti süresi önemlidir. Bir arıza çıktığında size çok maliyetli olabilir.
2. Enerji tüketimi: Klimayı aldıktan sonra en fazla düşüneceğiniz şey elektrik faturasıdır. Bu nedenle A++, A+++ enerji tüketimine sahip klima almalısınız.
3. Kullanım alanı: Klima alırken dikkat edilmesi gereken bir diğer özellik de klimanızı takacağınız alanın aktivite durumu önemlidir. Bir ev odası ile spor salonu odası bir olmayacaktır.
4. Klima çalışma gürültüsü/sesi: Klimanın sessiz çalışması oldukça önemlidir.
5. Ekstra özel özellikleri: Klima alırken dikkat edilmesi gereken fazla önemli olmayan bir diğer özellik ise klimanın kendi kendini temizleyebilmesidir.
6. Klima takılacak alanın m2′ si: Klima alacaklar için en önemli kriter klima alınacak odanın veya mekanın m2 si önemli bir kriterdir. Buda klimalarda BTU/s değeri oldukça önemlidir. Aşağıda verdiğimiz tablodan klimanızı size uygun şekilde seçebilirsiniz.

EV TİPİ 9000 btu klima kaç m² soğutur/ısıtır 1200 btu klima kaç m² soğutur/ısıtır 18000 btu klima kaç m² soğutur/ısıtır 24000 btu klima kaç m² soğutur/ısıtır
Isı Yalıtımlı Evler 22 ye kadar 30 ye kadar 45 ye kadar 60 ye kadar
Yalıtımsız Evler 15 ye kadar 20 ye kadar 30 ye kadar 40 ye kadar

Klima önerileri yaparken markalardan bağımsız ve tarafsız olmaya çalıştık. Türkiye’de satın alarak klimasından memnun kalan kişilere göre bir liste hazırladık. Bütçenize göre en uygun klimayı almak sizlere kalıyor.

Mitsubishi MSZ-LN Legendera Klima

Mitsubishi MSZ-LN Legendera Klima
Mitsubishi MSZ-LN Legendera Klima

Mitsubishi yeni nesil Legendera serisi klimalar ile tasarım olarak oldukça farklı bir çizgiye varmıştır ve klima anlayışınızı değiştirmek istemektedir. A+++ enerji sınıfı ile en az elektrik tüketen klimalardan bir tanesidir. 2016 yılında “Good Design” sıralamasında ilk 100 içerisinde yer alarak büyük bir başarıya imza atmıştır.

Vestel Nova İnverter A++ Wifi Klima

Vestel Nova İnverter A++ Wifi Klima
Vestel Nova İnverter A++ Wifi Klima

Ultra sessiz uyku modu ile çalıştığı anda sizleri kesinlikle rahatsız etmeyecek şekilde tasarlanmıştır. Ayrıca olabilecek en sessiz şekilde çalışarak kaliteli bir uyku çekmenizi sağlar. Ani soğutma ihtiyacında turbo soğutma modu sizleri mutlu edecektir.

Teknolojik olarak Wi-Fi kontrol özelliği ile akıllı telefon veya tabletinizden evinizde olmadan dahi örneğin iş çıkışında evinize gelmeden klimanızı kontrol etmenizi sağlamaktadır.

Bosch B1ZMI12725 A++

Bosch B1ZMI12725 A++ 12000
Bosch B1ZMI12725 A++ 12000

Bosch B1ZMI12725 ile Wifi kontrol sisteminin rahatlığına varabilirsiniz. Wifi sistem ile akıllı telefon, tablet gibi cihazlarınızdan evde olmadağınız durumlarda bile klimanızı kontrol edebilirsiniz. A++ enerji sınıfı sayesinde yüksek enerji tasarrufu sağlamaktadır. Süper iyonizerleri sayesinde bakterilerden arındırılmış alanlar oluşturarak toz, koku ve polene alerjisi olanlar için polen parçaküllerini temizleyebilmektedir.

SAMSUNG AR9400 AR12NSJXCWK WindFree Klima

Samsung Wind Free teknolojisi ile dünyada ilk defa rüzgar hissi olmadan serinlik sağlamaktadır. Böylelikle konforlu bir klima keyfini sürebilirsiniz.  Yani klima üfleme esnasında diğer klimalara nazaran rahatsız edici direkt rüzgarlara nazaran konfor verici serinlik etkisinde rüzgarsız ortam soğutması mevcuttur.

Klima 3 yıl klima ve 10 yıl kompresör garantisi sunmaktadır. Ses basıncı 19/40 dB dir. Uyku modu, nem alma, otomatik temizleme ve A++ enerji sınıfı gibi özellikleri yanı sıra daha birçok özelliği bulunmaktadır.

Arçelik Prosmart 12340 A++ 

Arçelik Prosmart 12340 A++
Arçelik Prosmart 12340 A++

Arçelik Prosmart klima 19dB özelliği ile dünyanın en sessiz kliması arasındadır. Wifi özelliği ile klimanızın yanında hatta evinizde veya ofisinizde olmadan uzaktan akıllı telefon veya tabletiniz ile klimanızı yönetebilir hatta ve hatta klimanızın anlık enerji tüketimini gözlemleyebilirsiniz. Ayrıca klima ferah bir ortam oluşturacak derecede sağlıklı hava sunmaktadır.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Reklam Engelleyici

Reklam engelleyici eklenti kullandığınızı fark ettik. Muhendisiz.Net web sitesini verimli kullanabilmek için lütfen reklam engelleyiciyi kapatınız.