Ders Notları

İngilizce Proficiency Soruları 1

İngilizce Proficiency Soruları ingilizce hazırlık sınıfına başlamak istemeyen öğrenciler için hazırlanmıştır. İngilizce Proficiency Soruları ile ingilizce ahzırlık sınıfını doğrudan atlayabilirsisniz.

Aşağıda bulunan sorular Uludağ Üniversitesi Testing Ofisi tarafından Proficiency örnekleri olarak hazırlanmıştır.

Sorular 6 Kısımdan oluşmaktadır ve toplamda 100 adet çoktan seçmeli soru bulunmaktadır. Testing ofisi hazırlamadığı için sorular arasında listening soruları yoktur. ( Hazırlık atlama sınavında karşınıza 5 adet çıkacaktır. )

Sınav genel olarak:

– Grammer ( Dil Bilgisi )

– Vocabulary ( Kelime Bilgisi )

– Dialogue completion and Restatement ( Diyalog tamamlama ve Cümleyi yeniden yazma )

– Reading ( Okuma )

– Writing ( Yazma )

– Listening ( Dinleme )

– Key ( Cevap Anahtarı )

bölümlerinden oluşmaktadır.

Uludağ Üniversitesi İngilizce hazırlık atlama Soruları

Uludağ Üniversitesi İngilizce hazırlık atlama soruları zorluk derecesi değişmekle birlikte 5 adet olarak hazırlanmıştır. Aşağıda yer alan soruların üzerine tıklayarak diğer testlere erişebilirsiniz.

 Hazırlık atlama soruları 1 ( Şu anda Bu testtesiniz )

 Hazırlık atlama soruları 2

 Hazırlık atlama soruları 3

 Hazırlık atlama soruları 4

 Hazırlık atlama soruları 5

Not: Soruları alıp başka sitelerde yayınlayacaksanız lütfen kaynak olarak www.muhendisiz.net adresini soruların sonun yazın.

İngilizce Proficiency Soruları 1

Grammar

1. Have you decided in which sector you ____for a job when you____?

a) looked / graduated                                    b) will look / have graduated

c) have been looking / graduate                       c) look / are graduating

 

2. After the accident, the taxi driver ____ the bicyclist of not looking where he___.

a) accused / was going                  b) had accused / went

c) was accusing / has gone          d) would accuse / has been going

 

3. They____something so intently that they ____ me.

a) are discussing / hadn’t heard          b) discussed / haven’t heard

c) have discussed / wouldn’t hear       d) were discussing / didn’t hear

 

4. it was the first time they___ in five years of marriage.   

 a) quarrelled     b) have quarrelled        c) were quarrelled      d) had quarrelled

5. By the end of November, the television company____ this soap opera for twelve years.

a) has been broadcasting                                 b) is broadcasting

c) will have been broadcasting                         d) will be broadcasting

 

6. Only a small number of survivors____ by the emergency services since the building____.

a) were rescued / had collapsed          b) rescued / was collapsed

c) have been rescued / collapsed        d) had rescued / was collapsed

7. As the letter____only yesterday, I doubt that it____by tomorrow evening

a) was posted / will have arrived         b) has been posted / is arriving

c) had posted / would have arrived      d) had been posting / has arrived

 

8. The manager has just told me that he____ to be interrupted today for anything unless it____absolutely necessary.

a) didn’t want / were                   b) hasn’t wanted / was

b) wouldn’t want / had been        d) doesn’t want / is

9. Before they considered giving me the job they asked how many foreign languages ____.

a) you know             b) I knew                 c) I had known   d) you knew

 

10.1 told them____any noise as I feared that they____the baby up.

a) not to make / would wake    b) not make / woke

c)don’t make / will wake          d) didn’t make / would wake

14, The hotel_______was built only last year collapsed down yesterday.

a) that                      b) where                     c) whose                   d) which

12. The Empire State Building, ____ by many tourists every year, is the second tallest building in the United States.

a) that is visited              b) which visits

c) which is visited          d) which visited

13. it was obvious that the response_____I gave to his question was not______he’d expected to hear.

a) which / how       b) whom / that             c) that / which              d) that / what

 

14. This wooden box,____I keep all my old letters in, once belonged to my grandmother.

a) which                     b)where                     c)that                         d)whose

 

15. You____so many clothes on holiday. You only wore half of them.

a) must have taken                                         b) had better not take

c) shouldn’t have taken                                   d) might not have taken

 

16. it____a disaster, but fortunately, he____fast at the time.

a) might be / didn’t drive                                b) must have been / won’t be driving

c) could have been / wasn’t driving                  d) should have been / didn’t drive

 

17. A: Have you decided where to go on holiday this year?

      B: Not yet, but we____to the same place as we did last year.

a) might go                  b) would go                 c) will go                    d) should have gone

 

18.1 haven’t worked for ages and I’m finding it hard to_____getting up early every day.

a) used to                    b) be used to                c) use to                      d) get used to

 

19. You should keep water in your car when you drive through the desert____your car breaks down.

a) in case                    b) instead of                c) so that                     d) however

 

20. The land lady left the couple on their own____they could decide privately whether to rent the flat or not.

a) so as to                    b) due to                     c) so that                     d) in order to

 

21. Kevin drove through the rough mountain path____he was driving on a motorway.

a) whereas                   b) although                  c) as though                 d) in case

 

22. Have you ever wished you _____ this car? It’s obviously causing you a lot of trouble.

a) wouldn’t buy          b) hadn’t bought              c) haven’t bought         d) didn’t buy

 

23. If the old bridge over the river____last spring, we____the 200th anniversary of its construction next week.

a) didn’t collapse / will have celebrated            b) wouldn’t collapse / were celebrating

c) hadn’t collapsed / would celebrate                d) won’t have collapsed / will celebrate

 

24. Isn’t it good luck?____the plane that evening, I____alive now.

a) Had I caught/ wouldn’t be                           b) I had caught / wasn’t

b) Should I catch / wouldn’t be                        d) Did I catch / wouldn’t be

 

25. I’m afraid I won’t be able to say____as I’ve got____opinion on the matter.

a) nothing/some         b)anything / no            c) anything / any          d) nothing / few

 

26. There were a lot of people on____sides of the road waiting to welcome the Prime Minister.

a)both                        b) all                           c) none            d)neither

 

27. We spent hours Iooking for____ hotel that wasn’t fully booked, and finally ended up at____

Royal.

a) the / –                      b) any / the                  c) the / the                   d) a / the

 

28. Josephine soon realized that starting one’s own business was not____easy___it might seem.

a) so/that                   b) as/as                      c) too/so                    d) the most/in

29. If we finish this job soon, we can get home____to catch the beginning of the match.

a) so early                   b) early enough            c) the earliest               d) too early

 

30. As I didn’t want____to him, I avoided _____him at the conference.

a) speaking / meet        b) to speak / to meet     c) to speak / meeting    d) speaking / meeting

 

31. ‘Stop____your sister and apologize to her for____her notebook,’ shouted the mother at her son.

a) to tease / tearing       b) teasing / tearing       c) to tease/to tear        d) tease / to tear

 

32. We went to the reception without____an invitation, so they didn’t even let us____the hail.

a) having / enter           b) to have / enter          c) having / to enter       d) have / entering

 

33. The meal we had at that restaurant was not so expensive,____?

a) hadn’t we                b) did we                    c) was it                      d) wasn’t it

 

34. A woman jogging____the river bank fell_____the water when she tripped over a stone.

a) around / out             b) across / off             c) under / down            d) along / into

 

35. Their house is____the end of the road______the Ieft-hand side.

a) from/at                  b)to/in                      c) at/on                     d) by/near

Vocabulary:

36- Brothers and sisters usually have arguments but they easily________ because they love eachother.

a)  make up       b)look out        c)set off          d) go on

 

37. they should have called the fire brigade as soon as the fire_________

a) came on        b) broke out      c) put out          d) made out

 

38- Many people have the_______or desire to become rich or famous so they work hard to achieve

this goal.

a) consumption             b) establishment          c) embarrassment         d) ambition

 

39.1 do not know the scheduled time of________, but I do know that the plane to İstanbul has already

left.

a) reference       b) buy   c) departure       d) familiar

 

40.during a family discussion for our next holiday plans ,my father asked me for my_________.

a) disappointment         b) suggestion     c) reason           d) arrival

41- they_______that their team is better than ours and they hope to win the match.

a) claim            b) regard           c) prefer           d) include

 

42- If cigarette advertising could be________from TV, fewer people could take up smoking.

a) became         b) provided       c) agreed          d) banned

 

43- Several of my friends have entered the_______but none of them expects to win.

a) performance             b) application    c) competition   d) responsibility

 

44- Sally expects to get a_________since she works very hard and has succeeded in her position.

a) development             b) recover         c) choice                      d) promotion

 

45- He may be sorry now, but that does not________the fact that he betrayed his wife.

a) alter             b)react             c)confuse         d)remind

46- elephants are______, and they get along with almost all other animals.

a)traditional     b)reflective      c)stubborn        d)peaceful

 

47- According to the latest research there is less oxygen________in the atmosphere of Jupiter then

there is on earth.

a)extreme        b)confirmation             c)situation        d)available

 

48- They still haven’t come to an_______about which play they are going to put on the stage next

term.

a)arrival           b)attitude         c)absolute        d)agreement

 

49- When she learned that her son had failed his driving test again she felt __________.

a)disappointed             b)cheerful           c)extrovert              d)brave

 

50- If people keep on wasting the World’s water resources, in some regions there will be a risk of____

a)flood            b)thunder        c)earthquake    d)drought

 

51- Although it was too difficult for her to lose 15 kilos, she_____ trying hard.

a)kept on          b)put on           c)held on          d)turned on

 

52-The old Lady who had a heart attack__________yesterday.

a)went off       b)passed away             c)sold out        d)showed off

 

53- Mr Jankins had worked for a local company for 20 years but at last he managed to________his

own business at the age of 42.

a)setoff          b)broke down              c)setup           d)took away

 

54- the most dramatic film I have ever seen is about a boy who___________with his girlfriend due to some unfortunate misunderstandings.

a)bumped into             b)picked up                 c)looked up                 d)broke up

 

Circle the word which has the similar meaning to the underlined ones below:

 

55- The Little child who was drowning kept on shouting for help desperately.

a)willingly       b)cheerfully     c)peacefully     d)hopelessly

 

56-TaIking on the mobiles in an aero plane is strictly banned because of safety reasons.

a)allowed         b)prohibited     c)awarded        d)accepted

 

57-This is such a wonderful book and I strongly advise you to read it.

a)tell    b)warn             c)threaten         d)recommend

 

Circle the word which has the opposite meaning with the underlined ones below:

 

58- My mum screamed in horror because she came face to face with an enormous spider in the kitchen.

a)round            b)huge             c)big    d)tiny

 

59- We were talking about trivial things when you entered the room, so don’t worry about the part you missed.

a)boring           b)important      c)shocking       d)frustrating

60- After a long time and practice, she succeeded in Physics and became a professor.

a)failed            b)achieved       c)continued      d)started

Dialog completion

 

in questions 61-63 choose the best option to complete the dialogues.

 

61. Tom: What’s the matter with the car?

      Jack: I don’t know, but it won’t start.

      Tom:………….

      Jack: No I haven’t.

a) Why didn’t ‘t you take it to the garage?

b) What have you got in the car?

c) You haven’t run out of petrol, have you?

d) You’ll have to send it for a mechanic.

 

62. A: Pm thinking of moving to the city centre.

      B:…………….

     A: Why not?

     B: For one thing, you can’t afford it. Also, it’s much noisier and more stressful.

a) I wouldn’t if I were you.

b) That’s great news! Don’t forget to give me your new address.

c) Have you asked your parents’ idea about it?

d) take your time before you make up your mind.

 

63. Brother: Did you make this cake Mary?

      Sister: Yes.

      Brother:……………

      Sister: Only a little.’ Don’t eat it if you don’t want to.

a) It’s not as good as the one mum makes.

b) I thought so. It’s burnt.

c) I’m going to make myself a sandwich.

d) Good for you! This is as good as mum’s cake.

 

Restatement

in questions 64-65 choose the sentence that is nearest in meaning to the given sentence.

 

64. I’d have worn the right shoes if I’d known we were going to do all this climbing.

a) I’d have gone on the climb if I’d been wearing the right shoes.

b) I’d love to go climbing, but I don’t have any shoes that would be suitable.

c) As I didn’t realize there was going to be so much climbing, I didn’t come in suitable shoes.

d) If only I’d been wearing suitable shoes, I would have enjoyed the climb.

 

65. The price of the blouse was too tempting for me to resist buying it.

a) I couldn’t resist buying the blouse despite the fact that it was too expensive.

b) I had enough money on me to buy the blouse, so I decided to get it.

c) I bought the blouse because it was just what I was looking for.

d) I bought the blouse because it was such a bargain.

Reading Part:

Witnesses report many, many different shapes and sizes of UFO’s, even shape changing ones. The famous “Two bowls joined at the rim” shape is reported frequently, but reports of objects shaped like cigars, squares, balls, triangles, rings, and guitars are also common. Many of these reports are of objects from far away, but reports of close ones also exist. Some of the most interesting UFOs, are reported on or near the ground. Often the person says that the space ship left a mark or something on the ground, this is called a “Trace Case”.

 

66) According to the paragraph,…..

A) these reports, however, have to be separated from others

B) a study of these reports are random and shows nothing

C) these reports have come from people living in countryside.

D) most of the unknown flying objects are reported to have been on or near the ground

 

67) According to the paragraph, although most of the reported UFO’s are quite imaginative

A) there were real definitions as well

B) they claim they have been a part of the Alien Brotherhood

C) the U.S. Air Force attempted to study UFO’s

D) the UFOs did not represent a threat to the United States

 

68) Although there were many reports about different shapes and sizes of UFO’s

A) men learned a great amount of things from doing this project

B) there are many people out there studying these sightings, and reports

C) the most widespread was “Two bowls joined at the rim”

D) all of the UFO stuff is just abnormal weather conditions

 

69- What does the word ones ( line4 ) refer to?

A)people         B)reports         C)objects (UFOs)         D)reporters

 

During the Crimean War Florence Nightingale showed extraordinary qualities of determination and organizing ability. in the English hospital where she worked, conditions at first were terrible; dirt and disease probably caused more deaths among the soldiers than did the wounds received in battle. Still, under these circumstances, Florence Nightingale gradually built up a highly disciplined nursing staff and, together with more adequate medical supplies, she was able to improve conditions and be of real service to the soldiers. However, the work was hard, and, as a result, her own health suffered.

 

70. One important point the passage makes is that Florence Nightingale ______.

A) would have been more efficient if she had had a more qualified nursing staff

B) was not liked by the nursing staff because of her harsh discipline

C) failed to improve conditions in the hospital as she herself had poor health

D) overcame, with great efficiency, the problems she faced in a military hospital

71. it is clear from the passage that, because Florence Nightingale was a determined person, with a gift for organizing, she________.

A) was selected by the army to work as a nurse in the hospital

B) was widely criticized by her staff

C) did little nursing herself

D) was able to succeed in her work

 

72. As the writer points out in the passage, conditions in the military hospital were, at the beginning, so bad that_________.

A) they resulted in more deaths among the soldiers than the war itself

B) little could be done to improve them

C) Florence Nightingale felt she had little chance of success

D) many of the nursing staff fell ill

 

73- Because of the bad working conditions in the hospitals,______.

a)She felt really angry

b)she became ill at the end

c)soldiers gave up fighting for their country

d)Nightingale wrote a letter of complaint to the authorities

 

in high school there are more trouble makers that only disrupt the classes as they do not want to be there. These people disrupt the class and make it more difficult for those who are interested in the subject and want to learn. If school were optional, these students would not be in classes disrupting the class and ruining the chances of other students. Instead, they could be out in the workforce making money and beginning their careers earlier, giving them more experience in the workforce and making it easier for them to rise up to a position of responsibility.

 

74) The author seems to be for optional school _______.

A) for there have been several school shootings in the last few years

B) because some students want to complete their secondary education

C) since there is definitely a problem with school violence today

D) because it would be useful for the students who want to learn

 

75) An other advantage of optional school for trouble making students is that_______.

A) it is unfair to force all young people to attend school

B) they could be out in the workforce making money

C) secondary education ought to be the individual’s choice

D) it can be the student’s choice to enter the workforce

 

76) The most significant result of unwilling students to disrupt the class is that______.

A) it is difficult to learn for the students who are really interested in learning

B) the past three years have revealed us that violence in our schools is more common today than ever before

C) every time there is an occurrence of violence more children are afraid to go to school

D) school violence has been growing quickly for the past three years

77)  “there”refers to (line 2):

A)in the library   B)in the class            C)at home          D)in the office

 

There is something about our body that we all would like to change because we feel that our bodies are not good enough, like our height, our weight, our eye color, etc. We want to change ourselves because of the advertisements. Advertisers make us feel worthless because we do not look like a super model. If they stopped focusing so much attention on physical beauty and perfection and focused a little more on inner beauty and strengths, then maybe when we look in the mirror, we would not just see what we look like on the outside, we would be able to see the person we really are.

 

78) Advertisements influence us so much that______.

A) we feel that our bodies are not well built when we look into the mirror

B) women will want to please their families

C) we will love our women in return

D) there is something nice about our body

 

79) According to the author we want to change our appearance ______.

A) because advertisements are not so beneficial

B) since advertisements make us feel worthless as we do not look like a supermodel

C) though it shows us that all women love them

D) when examined from a viewpoint of a social, cultural, historical and political context

 

80) The author claims that we would be able to see our own character when we look into the mirror_____.

A) and this puts a pressure on women to have the perfect body

B) but we do not look like a super model

C) if the advertisers stopped focusing so much attention on physical beauty

D) and we have to say that we should become a top model

 

81) “they” refers to (line 4):

A)people         B)mirrors         C)super models      D)advertisers

 

it was a misty morning, and there was a soft rain falling. There were only a few leaves left on the trees, but on the ground was a thick carpet of brown and yellow leaves. This was the time of year the old gardener loved best. Since he was too old to work, he used to spend his days by the window, looking out on the garden. it was no longer what it had been under his care, but still it was lovely.

 

82. The garden had looked much nicer______.

A) when he first began to work in it

B) during the summer festival

C) when the old man had been looking after it

D) from the other window

 

83. it is obvious that______.

A) no one cared any longer for the old gardener

B) the old gardener disliked staying indoors

C) the old gardener was as fond of his garden as ever

D) it always rained heavily there in the spring

84. The passage gives a description of……………….

A) the old gardener’s dislike of rain

B) the old gardener’s house

C) the change of the seasons

D) a wet moming in autumn

E) the weather in winter

 

85. “he” (line 3) refers to :

A)a neighbour      B)the gardener        C)day            D )brown carpet

 

in an interview yesterday, Mr. Wilson was questioned about the harmful effects of horror movies on teenagers. He argued that such effects were often exaggerated, and claimed that other types of film were far more dangerous for young people. When asked to prove this, he pointed out that horror films were often set in unreal situations and were clearly not to be taken seriously. In contrast, he claimed that films showing violent crime were often set in everyday life, and were therefore more damaging.

 

86. in Mr. Wilson’s opinion, horror films______.

A) cost more than other kinds of film

B) are more popular among the elderly than among the young

C) should be banned altogether

D) are less damaging to young people than films of violent crime

 

87. For Mr. WiIson the main difference between a horror film and one showing violent crime is that the former______.

A) is mainly concerned with everyday situations

B) is liked by the young, and the latter by the old

C) is unrelated to real life, whereas the latter is

D) is less expensive to produce than the latter

 

88. The interviewer wanted to find out whether______.

A) young people were being harmed by horror films

B) Mr. Wilson had himself been affected by horror films

C) Mr. Wilson preferred horror films to films of violence

D) people were seriously objecting to horror films

Writing

in questions 89-93 choose the best options to complete the following essay.

 

89._______

Discoveries and invention of devices are always welcome till we, humans, find a way to abuse its benefits and be adversely affected by it. TV was also invented with positive thoughts in mind -there would be no national borders, education and communication would be worldwide. However, we are now trying to overcome its physiological and psychological adverse effects on human beings.

One of the physiological effects of watching TV in excessive amounts is eye-strain. it is true that there are specifications for watching TV; TV should be 5 m. away from the eye, the room should

be adequately lit, TV should be placed at the same height with our eyes. 90._______, these do not

prevent our eyes from getting tired if we keep watching TV for a long time. Another effect is obesity, which is widely observed in people who like watching TV and eating snacks everyday. Finally, TV is such a powerful machine that people cannot get away from it – it is addictive.

91._______. One is a result of being exposed to violence. After seeing so many violent

scenes on TV, people start considering violent actions normal and they lose their sensitivity to their environment. Being insensitive to the suffering of other people causes people to become alienated.

92._______, after coming home from work people seek to relax in front of me TV, and generally

people prefer watching TV to talking to each other. This issue is very important since lack of interpersonal relationships mostly end with divorces.

Shortly, inventions are meant to be beneficial for human being if we know how to benefit from them. TV is one of such inventions that need to be used for the right purpose only –being educated and entertained for a reasonable period of time. 93._____.

 

89.

a) Effects of watching too much TV.                           b) Why is TV so popular?

c) Children should not watch TV                                d) Best way to pass time

 

90.

a) Because                  b) Providing                c) However                 d) Secondly

 

91.

a) Now, let’s have a look at the disadvantages of TV.

b) As a result, TV is not as harmful as we think.

c) However, TV also has some advantages.

d) Apart from the physiological effects, TV also causes psychological effects.

 

92.

a) Yet                         b) Firstly                     c) Also                        d) Although

 

93.

a) These are the main reasons why people watch too much TV instead of spending time with their families.

b)  We may, then, be safe from the adverse physiological and psychological effects of watching too much TV.

c) This is why children are more interested in TV than doing their school work.

d) As a result, TV has become an indispensable part of the modern world’s daily life.

94. Read the following introductory paragraph and decide what type of introduction it is.

 

The number of cars that are mass produced today is astounding. More than 200 million are produced every year throughout the world. The number of automobiles that are owned by people in America is equally staggering. Over 100 million Americans own at least one automobile and over twenty million families in America own at least two. This increasing number of cars, inevitably, has many adverse effects on the environment and economy.

 

a) Interesting facts or statistics                         b) Historical / background introduction

c) Anecdote                                                   d) General to specific

 

95. Read the following introductory paragraph and choose the correct thesis statement to complete it.

 

Today, smoking in public areas is an issue which is on everybody’s mind. The whole country is divided on this issue. Some people believe smoking should be banned everywhere while others are not so harsh_____.

 

a) How does smoking harm everyone’s health, pollute the environment and drain us of valuable energy?

b) I want to give you some reasons on why smoking should be outlawed.

c) Hazards of smoking.

d) However, I believe that tobacco should be outlawed because it endangers everyone’s health, pollutes the environment and drains us of valuable energy.

 

96. Choose the correct order of the following sentences to form an introductory paragraph.

 

(I) Of these, tent camping involves “roughing it” the most, and with proper planning the experience can be gratifying.

(II) Depending on an individual’s sense of adventure, there are various types of camping to choose from, including log cabin camping, recreational vehicle camping, and tent camping.

(III) Even with the best planning, however, tent camping can be an extremely frustrating experience due to uncontrolled factors such as bad weather, wildlife encounters, and equipment failures.

(IV) Each year, thousands of people choose to spend their vacations camping in the great outdoors.

 

a) III, I, IV, II          b) IV, II, I, III          c)I, IV, III, II           d)IV, I, II, III

 

97. Choose the correct order of the following sentences to form a meaningful paragraph.

 

(I)An example of using a goal in sports would be making the AH Star team.

(II)As for using a goal for your job, you would aim to get a higher salary.

(III)They use these goals in everyday situations such as sports, relationships and jobs.

(IV)Many people have goals for certain reasons.

(V)People also use goals for relationships such as family and friends.

 

a)II, V, II, III, IV     b) IV, III, I, V, II       c) I, III, V, IV, II      d) III, I, V, IV, IVI

 

98. Choose the correct order of the following paragraphs to form an essay.

 

(I)New situations always make me a bit nervous, and my first swimming lesson was no exception. After I put on my swimsuit, I stood timidly by the side of the pool waiting for the teacher and other students. After a couple of minutes the teacher came over. She smiled and introduced herself, and two more students joined us. Although they were both older than me, they didn’t seem to be embarrassed about not knowing how to swim. I began to feel more at ease.

(II)Thing5 were not quite that easy for me, but the teacher was very patient. After a few more weeks, she taught me the arm strokes. Now I had two things to concentrate on, my arms and my legs. I felt hopelessly uncoordinated. Sooner than I imagined, however, I was able to swim! it was a wonderful free feeling – like flying, maybe.

(III)Learning something new can be a scary experience. One of the hardest things I’ve ever had to do was learn how to swim. I was always afraid of the water, but I decided that swimming was an important skill that I should learn. What I didn’t realize was that learning to swim would also make me a more confident person.

(IV)Learning to swim was not easy for me, but in the end my persistence paid off. Not only did I learn how to swim and to conquer my fear of the water, but I also learned something about learning. Now when I am faced with a new situation I am not so nervous. I may feel uncomfortable to begin with, but I know that I will feel more and more comfortable. it is a wonderful, free feeling when you achieve a goal you have set for yourself.

(V)We got into the pool, and put on coloured water wings to help us float One of the other students, May, had already taken the beginning class once before, so she went splashing off by herself. The other student, Jerry, and I were holding on to the side of the pool. One by one, the teacher had ns hold on to a kickboard while she pulled it through the water and we kicked.

a) I, V, III, IV, II       b) II, III, I, V, IV       c) III, I, V, II, IV       d) V, II, III, I, IV

 

99. Choose the best title for the article above.

a)swimming has some advantages    b)pros and cons of swimmers

c)swimming as a sport                    d)how I learnt swimming

 

100. The essay given above is a good example of_____________.

a)opinion essay    b)descriptive essay   c)narrative essay          d)advantage/disadvantage essay

 

Key:

 Grammar:

1B       2A       3D       4D       5C       6C       7A       8D       9B        10A     11D      12C      13D

14B      15C    16C     17C     18D      19A     20C     21C     22B      23C      24A     25B      26A

27D     28B     29B     30C     31B      32A     33C     34D     35C

 

Vocabulary:

36A   37B  38D  39C   40B  41A   42D  43C  44D  45A  46D  47D  48D  49A  50D  51A   52B  

53C   54D  55D  56B  57D   58D  59B   60A

 

Dialogue completion :

61C     62A     63B

 

Restatement:

64C     65D

 

Reading:

66D      67A       68C       69 C        70D     71D    72A     73B     74D      75B     76A     77 B

78 A     79B      80C       81D        82C      83C    84D     85B      86D      87C     88A

 

Writing

89A     90C     91D     92C     93B     94A     95D     96B     97B     98C   99D   100 C

İngilizce Proficiency Soruları
İngilizce Proficiency Soruları

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam Engelleyici

Reklam engelleyici eklenti kullandığınızı fark ettik. Muhendisiz.Net web sitesini verimli kullanabilmek için lütfen reklam engelleyiciyi kapatınız.