Mühendislik

2021 Yılı Mühendislik Bölümleri Taban Puanları

Mühendislik Bölümleri Taban Puanları YKS tercihleri öncesinde öğrencilerin sıklıkla merak ettiği bir konudur. Mühendislik Bölümleri Taban Puanları sayesinde öğrenciler tercihlerini daha doğru yapabilmekte ve boş tercih gerçekleştirmemektedir.

Koronavirüs pandemisi altında YKS sınavlarına geri sayım devam ediyor. YKS sonrasında TYT ve AYT sınavları yapılacak olup tercih işlemleri başlayacak. Tercih işlemleri öğrenciler için en zorlu süreçlerden bir tanesi. Öğrencilerin hayatlarına hangi alanda devam edeceklerine, hangi mesleği benimseyeceklerine karar verdikleri bir süreç başlamış olacak.

Normalde öğrenciler çok önceden bir meslek benimseyip bunun üzerine eğilmeleri gerekir. Fakat ülkemizde üniversite sınavından aldıkları puana göre bir meslek seçimi yapılıyor.

Bu yazımızda 2021 yılı itibariyle ülkemizdeki üniversitelerde yer alan mühendislik bölümleri taban puanlarını üniversite bazlı olarak hazırladık. Aşağıdaki listede tüm mühendislik bölümlerinin 2021 yılı için taban puanlarını, başarı sıralamalarını ve kontenjanlarını bulabilirsiniz.

Bölümler ile ilgili sorularınızı konu altından yorum olarak iletebilirsiniz.

Mühendislik Bölümleri Taban Puanları 2021

Mühendis olmayı düşünen tüm öğrencilerimize başarılar diliyoruz.

2021 Yılı Mühendislik Bölümleri Taban Puanları
2021 Yılı Mühendislik Bölümleri Taban Puanları

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Reklam Engelleyici

Reklam engelleyici eklenti kullandığınızı fark ettik. Muhendisiz.Net web sitesini verimli kullanabilmek için lütfen reklam engelleyiciyi kapatınız.