Mühendislik

Geleceğin Meslekleri ve Yok Olacak Meslekler

Geleceğin Meslekleri her zaman merak konusu olmuş ve Geleceğin Meslekleri üzerine çalışmalar her zaman devam etmektedir. Zamanla tüm dünya ve herşey değişiyor. Buna meslek grupları da dahil. Çok değil bundan belkide 10 yıl sonra bir çok meslek yok olacak ve tarihe karışacak.

 Oxford Üniversitesi tarafından yapılan araştırmaya göre; teknolojinin ilerlemesiyle bundan 10 yıl sonra birçok iş otomatik olarak gerçekleşecek. Bu nedenle, robotik ve veri bilimi alanındaki mesleklerin popülerleşmesi, kasiyerlik ve postacılık gibi işlerin ise yok olması bekleniyor. İşte Oxford Üniversitesi’nin araştırmasına göre gelecekte popülerleşecek ve yok olacak meslekler..

İngiltere’de yer alan Oxford Üniversitesi tarafından yapılan araştırmaya göre, gelecek 10 yıl içinde pek çok meslek otomatik olarak yapılabilecek.

Ayrıca geleceğin mesleklerinde mühendislik bölümlerinin yükseleceği göze çarpan detaylardan bir tanesi. Günümüzdeki mühendislerin aldıkları maaşları görebilmek için mühendis maaşları yazılarımızı incelemeyi unutmayın.

İŞTE GELECEĞİN MESLEKLERİ

YAPAY ZEKA MÜHENDİSLİĞİ

Teknolojide en büyük yenilik yapay zeka’da bekleniyor. Yapay zekanın sürekli gelişmesi, günümüzde bile çığır açan seviyelere gelmesi önümüzdeki yıllarda hatta 10 yıl sonra çok farklı bir seviyede olması içten bile değil. Bu nedenle yapay zeka mühendisliği önümüzdeki 10 yıl içinde çok daha popüler olacak.

ROBOTİK MÜHENDİSLİĞİ

Robotik mühendisliği de geleceğim meslekleri arasında gösteriliyor. Hemen hemen herşeyin robotlarla yapılacağı düşünülen gelecekte robotik mühendisliği olmazsa olmaz mesleklerden bir tanesi olacak.

SİBER GÜVENLİK UZMANLIĞI

Teknolojinin gelişmesi, bilişim üzerine sistemlerin yaygınlaşması ve tüm işlerin / çalışmaların online olarak yapılması beraberinde siber güvenlik riskini ortaya çıkarıyor. Günümüzde bile büyük bir öneme sahip olan siber güvenlik uzmanlığı 10 yıl sonra çok daha önemli olacak.

YAZILIM VE UYGULAMA GELİŞTİRİCİSİ

Android marketler, Apple store gibi uygulama marketleri ilerleyen yıllarda çok daha fazla olacak. Herşeyin dijitalleştiği gelecekte yazılım ve uygulama geliştirip popüler olmak çok daha kolay olacak. Bu nedenle yazılım ve uygulama geliştiricisine olan talep artacak. Ayrıca firmalar işlerini online olarak yapacakları için yazılım ve uygulama geliştirmeleri gerekecek.

OYUN GELİŞTİRİCİSİ

Dijital dünyada VR teknolojisinin çok daha gelişmesi ile 3D ve VR teknolojisine sahip sanal dünyaların oluşturulacağı oyunlar popüler olacak. Oyun geliştiricilerine bu anlamda büyük iş düşecek.

DİJİTAL PAZARLAMA UZMANLIĞI

Dijital dünyada var olmak isteyen firmaların dijital pazarlamaya önem vermeleri ve bu alanda büyük ilerleme kaydetmeleri varlığını sürdürebilmeleri için kaçınılmaz olacak. Bu anlamda dijital pazarlama uzmanlığı popüler olacak mesleklerden bir tanesi olarak göze çarpıyor.

İŞTE 2030 YILINA KADAR DÜNYADAN SİLİNECEK MESLEKLER

SEYAHAT DANIŞMANLIĞI

Dijitalleşen dünya ile günümüzde bile seyahat planları online olarak yapılıyor. Online olarak araştırmasını yapan kişiler yine online olarak seyahatini satın alıyor. Bundan 10 yıl sonra dijitalleşmenin artması ile seyahat danışmanlığı yerini dijital danışmanlara bırakacak.

TEKSTİL İŞÇİSİ

Bundan 10 yıl önce dünyada önemli bir yere sahip olan tekstil işçiliği günümüzde bir nebze önemini yitirmiş durumda. Bundan 10 yıl sonra ise akıllı robotlar ile tekstil ürünleri yapılabilecek ve tekstil işçiliği gündemde olmayacak.

KASİYERLİK

Yine online dünyanın büyümesi ile alışverişlerin online olması yaygınlaşacak. Günümüzde bile bir çok markette akıllı kasa bulunuyor ve müşteriler kasiyer olmayan kasalardan kendileri işlemlerini gerçekleştiriyor. Bundan 10 yıl sonra tüm kasalar böyle olacak.

POSTACI

Posta dağıtımı alanında akıllı dağıtım ve drone kullanımı ile postacı kavramı önemini yitirecek bir süre sonra böyle bir meslek olmayacak. Bunun yerine drone operatörü alanının gelişmesi bekleniyor.

BANKA ÇALIŞANI

Bankacılık işlemleri için gelişen teknoloji ile her geçen gün fiziksel bankaya olan ihtiyaç azalıyor. Tüm işlemlerin dijital bir şekilde online olarak yapılabildiği bir bankacılık sisteminde 10 yıl sonra banka çalışanının olmaması veya çok çok az sayıda olması bekleniyor

MATBAA OPERATÖRÜ

Online internet dünyasından günümüzde en fazla etkilenen sektör matbaacılık. Gazetelerin artık internet üzerinden yayın yapması, dijital kitapların, epub’ların yaygınlaştığı günümüzü düşünürsek bundan 10 yıl sonra basılı kitap, gazete bulmak mümkün olmayacak

Geleceğin Meslekleri
Geleceğin Meslekleri

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Reklam Engelleyici

Reklam engelleyici eklenti kullandığınızı fark ettik. Muhendisiz.Net web sitesini verimli kullanabilmek için lütfen reklam engelleyiciyi kapatınız.