Enerji

2023 Enerji Yöneticiliği Sınavı 14 Ocakta Yapılacak

2023 Enerji Yöneticiliği sınavı normalde Nisan ve Ekim aylarında yapılması planlanır iken 2023 yılında gelen talebin yoğun olması nedeniyle ilk sınavın 14 Ocak 2023 tarihinde yapılacağı Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı tarafından duyuruldu.

27/10/2011 tarih ve 28097 sayılı Resmi Gazete’ de yayımlanan “Enerji Kaynaklarının ve Enerjinin Kullanımında Verimliliğin Artırılmasına Dair Yönetmelik” ve “Enerji Verimliliği Eğitim ve Sertifikalandırma Faaliyetleri Hakkında Uygulama Usul ve Esasları” hükümleri uyarınca,  enerji yöneticisi ve/veya etüt-proje eğitimine katılanlara sertifika verilebilmesi için Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı (ETKB) Enerji Verimliliği ve Çevre Dairesi Başkanlığı (EVÇED) tarafından 14 Ocak 2023 tarihinde düzenlenecek olan MERKEZİ SINAV tarihi, yeri ve sınav ücreti aşağıdaki gibidir.

2023 Enerji Yöneticiliği Sınavı

 

Sınav Tarihi

 

Sınavlar

 

Sertifika Tipi

Sınav Ücreti

(KDV Dahil)

 

Sınav Son Başvuru Tarihi1

 

Sınav Başlama Saati

 

Sınav Bitiş Saati

 

Sınav Yerleri2

 

 

14 Ocak 2023 Cumartesi

 

Merkezi Sınav-1

Enerji Yöneticisi Sertifikası  

 

 

60 TL

 

 

30 Aralık 2022 

Cuma

 

 

 

 

14:00

 

 

 

15:15

  • ANKARA
  • İSTANBUL
  • OSMANİYE
  • İZMİR
  • KARAMAN
  • ERZURUM
  • ORDU
 

Merkezi Sınav-2

Bina Etüt-Proje Sertifikası
 

Merkezi Sınav-3

Sanayi Etüt-Proje Sertifikası

1 Son başvuru tarihi mesai bitiminden sonra yapılan veya EVÇED’e ulaşan başvurular değerlendirmeye alınmayacaktır.

2 Katılımcı sayısına göre değişebilir.

 

DİKKAT:

 

  1. EVÇED ilan edilen sınav tarihlerinde, sınav giriş ücretlerinde ve sınav yerlerinde değişiklik yapabilir, ihtiyaç görmesi halinde bunlara ek sınavlar açabilir.
  2. Başvurular son başvuru tarihi olarak belirtilen günde mesai saati bitimine kadar aşağıda belirtilen sınav başvuru adresine yapılabilir. Belirtilen günün mesai bitiminden sonra yapılan veya EVÇED’e ulaşan başvurular değerlendirmeye alınmayacaktır.
  3. ENERJİ YÖNETİCİSİ ve ETÜT-PROJE EĞİTİMLERİ SERTİFİKALANDIRMA SINAV KILAVUZU, EVÇED’in www.enerji.gov.tr  internet adresinde elektronik ortamda yayımlanmaktadır.
  4. Sınav başvurusu için; sınav kılavuzunda yer alan Ek-1 ve Ek-2’deki dilekçe örneği ve merkezi sınav kayıt formu (Ekleri ile birlikte) ile aşağıda yer alan sınav başvuru adresine müracaat edilmesi gerekmektedir.
  5. Sınavın 7 İlde (Ankara, İstanbul, Osmaniye, İzmir, Karaman, Erzurum ve Ordu) yapılacak olması nedeniyle adayların sınav kılavuzu Ek-1’de örneği verilen dilekçede belirtilen İl tercihinin yapılması önem arz etmektedir.
  6. Erzurum ve Ordu illerinde yapılması planlanan sınava katılım için belirlenen kontenjandan daha az başvuru olması halinde bu illerde sınav yapılmayacak olup, söz konusu illeri tercih eden katılımcılar daha sonra Bakanlığımız tarafından alınacak yeni talepleri doğrultusunda diğer illere yerleştirilecektir.
  7. Modül 1 eğitimine ait ders sunumları, adaylar tarafından sınava hazırlanırken kolaylıkla ulaşılabilmesi için https://enerji.gov.tr/bilgi-merkezi-enerji-verimliligi-egitimler adresinde yayınlanmıştır.
  8. Sınav kılavuzu için tıklayınız.

SINAV BAŞVURU ADRESİ

T.C. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı (ETKB)

Enerji Verimliliği ve Çevre Dairesi Başkanlığı (EVÇED)

Nasuh Akar Mah. Türkocağı Cad. No:2, 06520

Çankaya / ANKARA

SINAV YERLERİ

  • ANKARA
  • İSTANBUL
  • OSMANİYE
  • İZMİR
  • KARAMAN
  • ERZURUM
  • ORDU
2023 Enerji Yöneticiliği Sınavı
2023 Enerji Yöneticiliği Sınavı

İlgili Makaleler

2 Yorum

    1. sanayi etüt proje sertifina sahip mühendisler EVD lerde ne maaş alıyor. bilginiz var mı

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Reklam Engelleyici

Reklam engelleyici eklenti kullandığınızı fark ettik. Muhendisiz.Net web sitesini verimli kullanabilmek için lütfen reklam engelleyiciyi kapatınız.