Hoş Geldin, Mühendis!

Tüm mühendislerin ve mühendis adaylarının yer aldığı forum sayfamıza kayıt olmalısınız. Kayıt olduktan sonra tüm ders notlarına, teknik dokümanlara erişim sağlayabilecek, sorularınızı sorup cevaplar verebileceksiniz. Sitemiz tamamiyle ücretsiz olmakla birlikte Mühendis Puanı sistemi uygulamaktadır.

Bilgi paylaştıkça çoğalır.

Premium Abonelik 📢

Premium abonelik ile sitemizi reklamsız gezebilir, dosyaları sınırsızca indirebilirsiniz.

Daha Fazlası

[Muhendisiz.NET] Tekrar Sizlerleyiz! 🎭

Mühendisiz.NET sitesi forum ve blog sayfası olarak tekrar yayın hayatına başladı. 🤩 Sizlerde forum sayfamıza üye olabilir ve mühendis topluluğumuza katılabilirsiniz.

Daha Fazlası

Mühendis Puanı Sistemi🏆

Bilgi paylaştıkça çoğalır felsefesini benimsemiş olmamız nedeniyle Mühendis Puanı sistemini uygulamaya aldık. Dökümanları indirebilmek için bazı paylaşımlarda bulunmalısınız. 📨

Daha Fazlası
  • Dosya indirebilmek için 2 Mühendis Puanına ihtiyacınız var. Konuya yorum atarak 1 MP Not paylaşarak 6 MP kazanırsınız.
    Bilgi Paylaştıkça Çoğalır. (Mühendislik Puanı (MP) Nedir?)
  • Mühendis Puanı kazanmaya vakti olmayanlar için ücretli premium üyelik sistemi aktif edilmiştir.
    (Premium Üyelik SATIN AL)

2021 Mekatronik Mühendisi Maaşları

Mühendis

Yönetici
Moderatör
Katılım
24 Nis 2020
Mesajlar
433
Mühendis Puanı
2,324
BÖLÜM
Makine Müh
Mekatronik Mühendisi Maaşları mekatronik mühendisliğini tercihlerine yazmak isteyen tüm öğrencilerin en fazla merak ettiği konuların başında geliyor. Ülkemizde en geçerli mühendislik bölümlerinden iki tanesi olan elekronik ile makine mühendisliklerinin birleşimi olarak düşünülen mekatronik mühendisliği özellikle robotik teknoloji açısında günümüzün en fazla tercih edilen bölümlerin arasında yer alıyor.

Mekatronik Mühendisliği bölümü tercihlerine yazmadan önce her öğrencinin merak ettiği konuların başında Mekatronik Mühendislerinin aldıkları maaş gelmektedir. Mekatronik maaşları için skala oldukça geniş olmakla birlikte kişiye doğrudan bağlı bir etkendir. Sizi diğer mühendislerden ayıran ne kadar fazla özellik var ise maaşını o kadar artacaktır.

Mekatronik Mühendisleri için özel sektör ve kamu sektörü için 2021 yılında alınan maaşları genel olarak yazalım. Daha önce belirttiğimiz gibi özel sektörde maaşlar çok değişken olmakla birlikte kamuda biraz daha sabittir.

Özel Sektör Mekatronik Mühendisi Maaşları
PozisyonEn DüşükOrtalamaEn Yüksek
Mekatronik Mühendisi (Başlangıç)282541226150
Kıdemli Mekatronik Mühendisi
(Master Mezunu veya minimum +2 yıl tecrübe)
361247506755
Uzman Mekatronik Mühendisi (+5 yıl tecrübe)5245734312680

Yukarıdaki tabloda görebileceğiniz üzere 2825 TL'den (asgari ücret) başlayan maaşlar 12.680 TL'ye kadar çıkabilmektedir.

Yazının devamı için: https://www.muhendisiz.net/2021-mekatronik-muhendisi-maaslari-nedir.html
 

Son kaynaklar