Hoş Geldin, Mühendis!

Tüm mühendislerin ve mühendis adaylarının yer aldığı forum sayfamıza kayıt olmalısınız. Kayıt olduktan sonra tüm ders notlarına, teknik dokümanlara erişim sağlayabilecek, sorularınızı sorup cevaplar verebileceksiniz. Sitemiz tamamiyle ücretsiz olmakla birlikte Mühendis Puanı sistemi uygulamaktadır.

Bilgi paylaştıkça çoğalır.

Premium Abonelik 📢

Premium abonelik ile sitemizi reklamsız gezebilir, dosyaları sınırsızca indirebilirsiniz.

Daha Fazlası

[Muhendisiz.NET] Tekrar Sizlerleyiz! 🎭

Mühendisiz.NET sitesi forum ve blog sayfası olarak tekrar yayın hayatına başladı. 🤩 Sizlerde forum sayfamıza üye olabilir ve mühendis topluluğumuza katılabilirsiniz.

Daha Fazlası

Mühendis Puanı Sistemi🏆

Bilgi paylaştıkça çoğalır felsefesini benimsemiş olmamız nedeniyle Mühendis Puanı sistemini uygulamaya aldık. Dökümanları indirebilmek için bazı paylaşımlarda bulunmalısınız. 📨

Daha Fazlası
  • Dosya indirebilmek için 2 Mühendis Puanına ihtiyacınız var. Konuya yorum atarak 1 MP Not paylaşarak 6 MP kazanırsınız.
    Bilgi Paylaştıkça Çoğalır. (Mühendislik Puanı (MP) Nedir?)
  • Mühendis Puanı kazanmaya vakti olmayanlar için ücretli premium üyelik sistemi aktif edilmiştir.
    (Premium Üyelik SATIN AL)

2021 Elektrik – Elektronik Mühendisi Maaşları

Mühendis

Yönetici
Moderatör
Katılım
24 Nis 2020
Mesajlar
433
Mühendis Puanı
2,324
BÖLÜM
Makine Müh
Ülkemizde en fazla tercih edilen ve en fazla iş imkan olan mühendislik bölümlerinden bir tanesi elektrik ve elektronik mühendisliğidir. Bu bölümün en fazla tercih edilme sebeplerinin başında iş istihdam oranının en yüksek bölümlerin başında olması gelmektedir.

Elektrik – Elektronik Mühendisliği bölümü tercihlerine yazmadan önce her öğrencinin merak ettiği konuların başında Elektrik – Elektronik Mühendislerinin aldıkları maaş gelmektedir. Maaş skalası oldukça geniş olmakla birlikte kişiye doğrudan bağlı bir etkendir. Sizi diğer mühendislerden ayıran ne kadar fazla özellik var ise maaşını o kadar artacaktır.

Elektrik – Elektronik Mühendisleri için özel sektör ve kamu sektörü için 2021 yılında alınan maaşları genel olarak yazalım. Daha önce belirttiğimiz gibi özel sektörde maaşlar çok değişken olmakla birlikte kamuda biraz daha sabittir.

Özel Sektör Elektrik ve Elektronik Mühendisi Maaşı
PozisyonlarEn Düşük (TL)Ortalama (TL)En Yüksek (TL)
Elektrik Elektronik Mühendisi (Başlangıç)325055556710
Kıdemli Elektrik Elektronik Mühendisi (+2 yıl tecrübe)435057507260
Uzman Elektrik Elektronik Mühendisi (+5 yıl tecrübe)7752836512058

Yukarıdaki tabloda görebileceğiniz üzere 3250 TL’den başlayan maaşlar 12058 TL’ye kadar çıkabilmektedir.

Devamı için: https://www.muhendisiz.net/2021-elektrik-elektronik-muhendisi-maaslari-nedir.html
 

muake38

Mühendis
Katılım
17 Eyl 2021
Mesajlar
9
Mühendis Puanı
112
BÖLÜM
Elektrik Müh
teşekkürler ancak maalesef bu maaşlar illere göre çok değişkenlik göstermekte. kayseri de tablodaki ort. ücretler tavan ücret olarak değerlendirilebilir.
 

Sevior

Mühendis
Katılım
13 Mar 2022
Mesajlar
2
Mühendis Puanı
6
BÖLÜM
Bilgisayar Müh
Evet illere göre Elektrik ve Elektronik Mühendisliği Maaşları çok ciddi şekilde farklılık göstermektedir. Elektronik alanında yeni çalışmaya başlayan biri ile Elektrik Mühendisi Maaşı ortalaması alındığında, iş verenler ucuz işçilik istiyor. Bu sebep ile gerçek değerin çok altında çalışmak zorunda kalıyoruz.

Ancak yine de elektrik elektronik mühendisi unvanına sahip olan kişilerin, asgari ücret karşılığında çalıştırılmaları oldukça kötü bir durum. Bu unvana sahip olan kişilerden biri olarak, yeni mezun bile olsalar genel olarak asgari ücretin üstünde bir ücret ile çalışanlar çevremde çok fazla var.
 
Son düzenleme:

Son kaynaklar