Hoş Geldin, Mühendis!

Tüm mühendislerin ve mühendis adaylarının yer aldığı forum sayfamıza kayıt olmalısınız. Kayıt olduktan sonra tüm ders notlarına, teknik dokümanlara erişim sağlayabilecek, sorularınızı sorup cevaplar verebileceksiniz. Sitemiz tamamiyle ücretsiz olmakla birlikte Mühendis Puanı sistemi uygulamaktadır.

Bilgi paylaştıkça çoğalır.

Premium Abonelik 📢

Premium abonelik ile sitemizi reklamsız gezebilir, dosyaları sınırsızca indirebilirsiniz.

Daha Fazlası

[Muhendisiz.NET] Tekrar Sizlerleyiz! 🎭

Mühendisiz.NET sitesi forum ve blog sayfası olarak tekrar yayın hayatına başladı. 🤩 Sizlerde forum sayfamıza üye olabilir ve mühendis topluluğumuza katılabilirsiniz.

Daha Fazlası

Mühendis Puanı Sistemi🏆

Bilgi paylaştıkça çoğalır felsefesini benimsemiş olmamız nedeniyle Mühendis Puanı sistemini uygulamaya aldık. Dökümanları indirebilmek için bazı paylaşımlarda bulunmalısınız. 📨

Daha Fazlası
  • Dosya indirebilmek için 2 Mühendis Puanına ihtiyacınız var. Konuya yorum atarak 1 MP Not paylaşarak 6 MP kazanırsınız.
    Bilgi Paylaştıkça Çoğalır. (Mühendislik Puanı (MP) Nedir?)
  • Mühendis Puanı kazanmaya vakti olmayanlar için ücretli premium üyelik sistemi aktif edilmiştir.
    (Premium Üyelik SATIN AL)

Uzay Üçgeni

turkmedia

Moderatör
Katılım
8 Ara 2022
Mesajlar
760
Mühendis Puanı
1,612
Hubble Uzay Teleskobu tarafından çekilen bu fotoğrafta, iki gök adanın çarpışması sonucu ortaya çıkan olağan dışı bir üçgen şekil görülüyor.

Uzay Üçgeni


İki gök adanın birleşmesi sırasında fotoğrafın solunda görülen NGC 2444 Gök Adası, kütle çekim etkisi ile fotoğrafın sağında görülen NGC 2445 Gök Adası’ndaki gazı kendine doğru çekerek NGC 2445’in şeklinin bozulmasına neden oluyor.
Gök bilimciler NGC 2445 ve NGC 2444 gök adalarının birleşmesinin, yeni yıldızların oluşmasını tetiklediğini düşünüyor. Çünkü NGC 2445, yeni yıldızların oluşması için gerekli olan gaz açısından hayli zengin. NGC 2444 ise yaşlı yıldızlardan oluşuyor ve yeni yıldız oluşumu için gerekli olan gazı birleşmeden çok daha önce kaybetmiş.
ngc2444_ngc2445_0.png

Fotoğrafta iki gök ada arasında bir köprü gibi görünen bölgedeki parlak mavi yıldızların 50-100 milyon yıl önce oluştuğu tahmin ediliyor. NGC 2445’in merkezine daha yakın yıldızlar ise 1-2 milyon yaşında. Fotoğraftaki parlak mavi bölgeler, NGC 2445’teki genç yıldızların oluşturduğu yıldız kümeleri. Pembe kısımlar ise yeni oluşan ancak etrafı hâlen toz ve gaz bulutu ile çevrili olan yıldız kümelerini gösteriyor.
 

Son kaynaklar