Hoş Geldin, Mühendis!

Tüm mühendislerin ve mühendis adaylarının yer aldığı forum sayfamıza kayıt olmalısınız. Kayıt olduktan sonra tüm ders notlarına, teknik dokümanlara erişim sağlayabilecek, sorularınızı sorup cevaplar verebileceksiniz. Sitemiz tamamiyle ücretsiz olmakla birlikte Mühendis Puanı sistemi uygulamaktadır.

Bilgi paylaştıkça çoğalır.

Premium Abonelik 📢

Premium abonelik ile sitemizi reklamsız gezebilir, dosyaları sınırsızca indirebilirsiniz.

Daha Fazlası

[Muhendisiz.NET] Tekrar Sizlerleyiz! 🎭

Mühendisiz.NET sitesi forum ve blog sayfası olarak tekrar yayın hayatına başladı. 🤩 Sizlerde forum sayfamıza üye olabilir ve mühendis topluluğumuza katılabilirsiniz.

Daha Fazlası

Mühendis Puanı Sistemi🏆

Bilgi paylaştıkça çoğalır felsefesini benimsemiş olmamız nedeniyle Mühendis Puanı sistemini uygulamaya aldık. Dökümanları indirebilmek için bazı paylaşımlarda bulunmalısınız. 📨

Daha Fazlası
  • Dosya indirebilmek için 2 Mühendis Puanına ihtiyacınız var. Konuya yorum atarak 1 MP Not paylaşarak 6 MP kazanırsınız.
    Bilgi Paylaştıkça Çoğalır. (Mühendislik Puanı (MP) Nedir?)
  • Mühendis Puanı kazanmaya vakti olmayanlar için ücretli premium üyelik sistemi aktif edilmiştir.
    (Premium Üyelik SATIN AL)

STAR Tübitak Stajyer Araştırmacı Burs Programı 2021 - 2022

Mühendis

Yönetici
Moderatör
Katılım
24 Nis 2020
Mesajlar
429
Mühendis Puanı
10,122
BÖLÜM
Makine Müh
Lisans öğrencilerinin Ar-Ge kültürü kazanmaları, araştırma ekosistemine ilk adımı atmaları ve araştırma yapmaya teşvik edilmeleri amacıyla STAR Programı hazırlanmış ve Proje tabanlı bu burs programına 12.709 öğrenci başvuru yapmıştır. Yapılan değerlendirmeler neticesinde 145 farklı üniversiteden, fen, mühendislik, sağlık ve sosyal ve beşeri bilimler alanlarında 134 farklı lisans programında öğrenim gören birinci sınıf öğrencileri de dâhil olmak üzere 1.500 lisans öğrencisi STAR programına kabul edildi. Desteklenen öğrencilerimiz araştırma ekosistemine erken aşamada dâhil olmaları ve bilimsel araştırma tecrübesi edinmelerinin yanı sıra, 6 ay süresince aylık 750 TL burs aldı.

Proje tabanlı araştırma heyecanını toplumun tüm kesimlerine ulaştırmak ve ülkemizde proje yapma çalışmalarının yaygınlaşmasına önemli katkılar sağlamak amacıyla STAR Programı lisans öğrencileri için bir kez daha 4 Ekim 2021 tarihinde çağrıya açılıyor.

TÜBİTAK Merkez ve Enstitülerinde yürütülen veya TÜBİTAK tarafından desteklenen araştırma proje yürütücülerinden 11-26 Ağustos 2021 tarihleri arasında alınan başvurularla STAR programına dâhil edilen proje listesine adresinden ulaşılabilecektir.

Lisans öğrencilerinin STAR bursiyeri olabilmeleri için 4-15 Ekim 2021 tarihleri arasında adresinden programa başvuru yapmaları gerekmektedir.

Başvuruların tamamlanmasının akabinde başvurular proje yürütücüleri tarafından değerlendirilecek ve proje yürütücüsünün uygun bularak kabul verdiği öğrenciler projelerde görev alabileceklerdir.

Program çağrı metnine 4 Ekim 2021 tarihinden itibaren STAR proje portalından ( ) veya program web sayfasından ( ) ulaşabilirsiniz.
 

nachuoul

Mühendis
Katılım
1 Ağu 2022
Mesajlar
2
Mühendis Puanı
4
BÖLÜM
Makine Müh
Biraz geç olacak ama bu program 2022-2023 döneminde de devam ediyor mu?
 

Mühendis

Yönetici
Moderatör
Katılım
24 Nis 2020
Mesajlar
429
Mühendis Puanı
10,122
BÖLÜM
Makine Müh
Biraz geç olacak ama bu program 2022-2023 döneminde de devam ediyor mu?
Şu an için 2022 yılına dair bir başvuru çağrısı yapılmadı. Eylül - Ekim aylarında takip etmenizde yarar var.

 

Son kaynaklar