Hoş Geldin, Mühendis!

Tüm mühendislerin ve mühendis adaylarının yer aldığı forum sayfamıza kayıt olmalısınız. Kayıt olduktan sonra tüm ders notlarına, teknik dokümanlara erişim sağlayabilecek, sorularınızı sorup cevaplar verebileceksiniz. Sitemiz tamamiyle ücretsiz olmakla birlikte Mühendis Puanı sistemi uygulamaktadır.

Bilgi paylaştıkça çoğalır.

Premium Abonelik 📢

Premium abonelik ile sitemizi reklamsız gezebilir, dosyaları sınırsızca indirebilirsiniz.

Daha Fazlası

[Muhendisiz.NET] Tekrar Sizlerleyiz! 🎭

Mühendisiz.NET sitesi forum ve blog sayfası olarak tekrar yayın hayatına başladı. 🤩 Sizlerde forum sayfamıza üye olabilir ve mühendis topluluğumuza katılabilirsiniz.

Daha Fazlası

Mühendis Puanı Sistemi🏆

Bilgi paylaştıkça çoğalır felsefesini benimsemiş olmamız nedeniyle Mühendis Puanı sistemini uygulamaya aldık. Dökümanları indirebilmek için bazı paylaşımlarda bulunmalısınız. 📨

Daha Fazlası
  • Dosya indirebilmek için 2 Mühendis Puanına ihtiyacınız var. Konuya yorum atarak 1 MP Not paylaşarak 6 MP kazanırsınız.
    Bilgi Paylaştıkça Çoğalır. (Mühendislik Puanı (MP) Nedir?)
  • Mühendis Puanı kazanmaya vakti olmayanlar için ücretli premium üyelik sistemi aktif edilmiştir.
    (Premium Üyelik SATIN AL)

Radar Tasarım Stratejileri Nelerdir?

Mühendis

Yönetici
Moderatör
Katılım
24 Nis 2020
Mesajlar
433
Mühendis Puanı
2,320
BÖLÜM
Makine Müh
Bir radarın belirli bir hedefi algılayabildiği aralık, yayılan sinyal gücünün dörtte biri kadar değiştiğinden, bir önleme alıcısının radarı algılayabildiği aralık, yalnızca yayılan gücün karekökü olarak değişir. radara göre çok büyük bir avantajı var. Bununla birlikte, çok sayıda başka radar ve elektronik sistemden gelen sinyaller kaçınılmaz olarak taktik bir ortamda mevcut olduğundan, radar tasarımcısının bu avantajın üstesinden gelmek için birçok fırsatı vardır.

radar 1.jpg

Azaltılmış Tepe Gücü için Ticaret Entegrasyonu

Bir sinyalin bir kesişme alıcısı tarafından yararlı bir şekilde tespit edilebilmesi için, kaynağının varış açısı, radyo frekansı, PRF (varış zamanlarından elde edilen) ve darbe genişliği gibi parametreler temelinde tanımlanması gerekir. Bu gereksinimi karşılamak için, engelleme alıcısının bireysel darbeleri algılaması gerekir. Sonuç olarak, çok az veya sıfır sinyal entegrasyonu kullanabilir; öncelikle en yüksek yayılan güce duyarlıdır. Öte yandan radar, böyle bir zorunluluğa tabi değildir. Uzun süreler boyunca aldığı yankıları tutarlı bir şekilde entegre ederek, bir hedefi tespit etmek için gereken tepe gücü büyük ölçüde azaltılabilir ve böylece radar sinyallerinin algılanabilirliği azaltılır.

Azaltılmış Tepe Gücü için Bant Genişliği Ticareti

Bir kesişme alıcısı, frekansta yakından aralıklı olabilen üst üste binen sinyalleri ayırabilmelidir. Sonuç olarak, kanallarının her birinin anlık bant genişliği, en dar darbeleri geçmek için gerekenden daha geniş olamaz, makul bir şekilde zamanlarını ve varış açılarını alması ve ölçmesi beklenebilir.

Öte yandan radar, gücünü çok daha geniş bir anlık frekans bandına yayacak şekilde tasarlanabilir, böylece önleme alıcısının kanallarından herhangi biri aracılığıyla aldığı en yüksek gücü iki bant genişliğinin oranıyla azaltır.

En Yüksek Güç Karşılığında Alım Satım Anten Kazancı

radar 2.jpg

Bir RWR'ye karşı, radar, RWR'nin yapamayacağı büyük bir yönlü anten kullanabilme avantajına sahiptir. Elbette iletim sırasında, bu antenin yüksek kazanımı, radara fayda sağladığı kadar RWR'ye de fayda sağlar. Ancak alım sırasında, antenin geniş kesişme alanı, aynı algılama hassasiyetinin çok daha düşük tepe gücü ile elde edilmesini sağlar.

Radar anteninin yan kanat emisyonlarını (ECM sisteminin alıcısı, yer tabanlı DOA ve EL sistemleri ve ARM'ler) algılamaya dayalı olan önleme alıcılarına karşı, yüksek kazanç ve geniş kesişme alanına sahip olmasının yanı sıra, radar anteni çok büyük bir fark avantajına sahiptir. mainlobe ve sidelobe kazançları arasında. Bu özelliklerin tümü, düşük tepe gücü ile takas edilebilir. Anten boyutu genellikle uçağın boyutları ile sınırlıyken, yan kanat küçültme değildir. LPI için, tepe yan lob kazancı, tepe ana lob kazancına göre en az 55 dB daha düşük olmalıdır.

Azaltılmış Tepe Gücü için Diğer İşlemler

Algılama aralığını artırmak için normalde bir radarda bulunan ve buna bağlı olarak maksimum gücün menzili düşürmeden azaltılmasına olanak tanıyan diğer özellikler şunları içerir:

• Yüksek görev faktörü

• Düşük alıcı gürültü rakamı

• Düşük alım kayıpları

Düşük iletim kayıplarının LPI için hiçbir avantajı olmadığı belirtilebilir. Çünkü radar maksimum menzilde çalışmadığı sürece, yayılan tepe gücü, bu kayıplardan bağımsız olarak LPI için istenen seviyeye ayarlanabilir.
 

Son kaynaklar