Hoş Geldin, Mühendis!

Tüm mühendislerin ve mühendis adaylarının yer aldığı forum sayfamıza kayıt olmalısınız. Kayıt olduktan sonra tüm ders notlarına, teknik dokümanlara erişim sağlayabilecek, sorularınızı sorup cevaplar verebileceksiniz. Sitemiz tamamiyle ücretsiz olmakla birlikte Mühendis Puanı sistemi uygulamaktadır.

Bilgi paylaştıkça çoğalır.

Premium Abonelik 📢

Premium abonelik ile sitemizi reklamsız gezebilir, dosyaları sınırsızca indirebilirsiniz.

Daha Fazlası

[Muhendisiz.NET] Tekrar Sizlerleyiz! 🎭

Mühendisiz.NET sitesi forum ve blog sayfası olarak tekrar yayın hayatına başladı. 🤩 Sizlerde forum sayfamıza üye olabilir ve mühendis topluluğumuza katılabilirsiniz.

Daha Fazlası

Mühendis Puanı Sistemi🏆

Bilgi paylaştıkça çoğalır felsefesini benimsemiş olmamız nedeniyle Mühendis Puanı sistemini uygulamaya aldık. Dökümanları indirebilmek için bazı paylaşımlarda bulunmalısınız. 📨

Daha Fazlası
  • Dosya indirebilmek için 2 Mühendis Puanına ihtiyacınız var. Konuya yorum atarak 1 MP Not paylaşarak 6 MP kazanırsınız.
    Bilgi Paylaştıkça Çoğalır. (Mühendislik Puanı (MP) Nedir?)
  • Mühendis Puanı kazanmaya vakti olmayanlar için ücretli premium üyelik sistemi aktif edilmiştir.
    (Premium Üyelik SATIN AL)

Orman ürünleri imalatı ve pelet üretimi

Kirkbir

Mühendis
Katılım
8 Ara 2022
Mesajlar
100
Mühendis Puanı
238
Bu faaliyet için hazırlanan proje tanıtım dosyalarınızı incelemenizi tavsiye ederim. Hazırlanan proje tanıtım dosyalarını incelediğimiz zaman bazı firmalar projenin ÇED Yönetmeliği kapsamındaki yeri;

Ek-2 Listesi:
2-ç) (Değişik:RG-26/5/2017-30077) Tehlikeli, tehlikesiz ve/veya özel işleme tabi atıkların fiziksel yöntemlerle geri kazanıldığı tesisler, (Ömrünü tamamlamış lastiklerin, kabloların kırma ve parçalama işlemleri, tehlikesiz atık niteliğinde olan metal, kağıt, plastik atıkları toplama, ayırma, kesme, parçalama, öğütme ve granül elde etme işlemleri ile solar kurutma işlemleri hariç)

ve/veya

5- İnşaat yıkıntı ve hafriyat atıkları hariç olmak üzere günlük kapasitesi 100 ton’un altında olan atıkların kompostlaştırıldığı ve/veya diğer tekniklerle geri kazanıldığı, yakıldığı (Oksitlenme yoluyla yakma, piroliz, gazlaştırma, plazma vb. termal işlemler), düzenli depolandığı ve/veya nihai bertarafının yapıldığı tesisler,

olarak seçildiğini görüyoruz.

Bir firma tarafından hazırlanan proje tanıtım dosyasında kendi bünyesinde oluşan ahşap ve talaş atıklarını geri kazanarak pelet üretimi yapacağını ve dışarıdan herhangi bir atık almayacağını belirtmiş. Bu proje tanıtım dosyasını incelerseniz size yol gmsterecektir. Gerekirse bağlı bulunduğunuz il çevre müdürlüğüne gösterin. Hazırlanan proje tanıtım dosyasının ilgili yerini paylaşıyorum;

Kurulması planlanan tesis de, fabrikanın modüler ev ve ofis mobilyaları ile oturma grupları üretiminden kaynaklı talaş ve atık ahşap parçalarından pelet elde edilmesi planlanmaktadır.

Fabrikada üretilen modüler ev ve ofis mobilyaları ile oturma gruplarının imalatından kaynaklı talaş ve atık ahşap parçalarından pelet elde edilmesi planlanmaktadır. Bunun için fabrika içerisine iki bölümde kırıcı ünitesi ve fabrika dışında pelet tesisi kurulmuştur.

Kurulacak pelet tesisi ile atık olarak düşünülen ahşap parçaları geri kullanılarak fabrikada oluşan atık miktarı azalmış olacak ve atıktan ürün elde edilecektir. Ahşap atığı üretimi nedeniyle fabrika sahası en uygun yer olup ahşap atığına en uygun teknoloji seçilmiştir.
 

Son kaynaklar