Hoş Geldin, Mühendis!

Tüm mühendislerin ve mühendis adaylarının yer aldığı forum sayfamıza kayıt olmalısınız. Kayıt olduktan sonra tüm ders notlarına, teknik dokümanlara erişim sağlayabilecek, sorularınızı sorup cevaplar verebileceksiniz. Sitemiz tamamiyle ücretsiz olmakla birlikte Mühendis Puanı sistemi uygulamaktadır.

Bilgi paylaştıkça çoğalır.

Premium Abonelik 📢

Premium abonelik ile sitemizi reklamsız gezebilir, dosyaları sınırsızca indirebilirsiniz.

Daha Fazlası

[Muhendisiz.NET] Tekrar Sizlerleyiz! 🎭

Mühendisiz.NET sitesi forum ve blog sayfası olarak tekrar yayın hayatına başladı. 🤩 Sizlerde forum sayfamıza üye olabilir ve mühendis topluluğumuza katılabilirsiniz.

Daha Fazlası

Mühendis Puanı Sistemi🏆

Bilgi paylaştıkça çoğalır felsefesini benimsemiş olmamız nedeniyle Mühendis Puanı sistemini uygulamaya aldık. Dökümanları indirebilmek için bazı paylaşımlarda bulunmalısınız. 📨

Daha Fazlası
  • Dosya indirebilmek için 2 Mühendis Puanına ihtiyacınız var. Konuya yorum atarak 1 MP Not paylaşarak 6 MP kazanırsınız.
    Bilgi Paylaştıkça Çoğalır. (Mühendislik Puanı (MP) Nedir?)
  • Mühendis Puanı kazanmaya vakti olmayanlar için ücretli premium üyelik sistemi aktif edilmiştir.
    (Premium Üyelik SATIN AL)

Meta, Twitter’a Rakip Oluyor: İşte Yeni Sosyal Medya Uygulaması

turkmedia

Moderatör
Katılım
8 Ara 2022
Mesajlar
760
Mühendis Puanı
1,612
Meta, Instagram markası altında Twitter'a rakip olacak yeni bir uygulamanın testlerini yapıyor. Bu uygulama, mevcut Instagram hesaplarıyla kullanılabilecek.

1686051673332.png


İnternet devi Meta'nın, Twitter'a alternatif olabilecek bir uygulama üzerinde çalıştığı ortaya çıktı. Elon Musk'ın Twitter'ı satın almasının ardından sosyal medya platformunda meydana gelen önemli değişiklikler, kullanıcıları farklı platformlara yönlendirmeye başladı.

Memnuniyetsiz kullanıcıların yeni adresi, Mastodon ve Twitter'ın kurucusu Jack Dorsey'in Bluesky uygulaması oldu. Şimdi ise sıra Meta'nın Instagram markası çatısı altında geliştirdiği yeni uygulamasında.

Yeni Uygulamanın İlk İzlenimleri

Henüz adı açıklanmayan bu yeni uygulamanın ilk ekran görüntüleri yayınlandı. Uygulamanın arayüz tasarımı Instagram'a büyük ölçüde benzerlik gösterse de, ana sayfası metin tabanlı gönderilerle dolu.

Kullanıcılar, Twitter'daki gibi paylaşımlarına fotoğraf, video veya link ekleyebilirler. Bu gönderilere diğer kullanıcılar yanıt verebilir ve mesaj zincirleri oluşturabilirler.

Kullanıcı Dostu Özellikler

Meta'nın yeni uygulamasında, kullanıcılar tek bir dokunuşla Instagram'da zaten takip ettikleri hesapları kolaylıkla takip edebilirler.

Ayrıca, kimlerin gönderilerine yanıt verebileceğini ve kimlerin bahsedebileceğini belirleme imkanı da sunuluyor. Gönderilerin uzunluğu ise 500 karakterle sınırlı olacak. Bu da kullanıcılara düşüncelerini öz ve net bir şekilde ifade etme imkanı sunuyor.

Lansmana Hazırlanan Uygulama

Meta'nın yeni uygulamasının Mastodon ve diğer platformlarla entegrasyonu planlanıyor. Haziran ayının sonuna kadar bu yeni uygulamanın piyasaya sürülmesi bekleniyor. Şu anda, uygulamanın geliştirilmesine katkıda bulunan az sayıda içerik üreticisi olduğu biliniyor.

Kullanıcıların yeni uygulamayı nasıl karşılayacağı merak konusu. Ancak sosyal medya devi Meta'nın bu yeni uygulamasının, Twitter'ın alternatifi olarak sektörde önemli bir etki yaratması bekleniyor. Yeni sosyal medya uygulamalarında çığır açacak bu yeni proje, gelişmeleri takip edenler için büyük bir ilgi alanı oluşturuyor. Bu uygulamanın sosyal medya dünyasında nasıl bir dönüşüm getireceğini görmek için sabırsızlıkla bekliyoruz.
 

Son kaynaklar