Hoş Geldin, Mühendis!

Tüm mühendislerin ve mühendis adaylarının yer aldığı forum sayfamıza kayıt olmalısınız. Kayıt olduktan sonra tüm ders notlarına, teknik dokümanlara erişim sağlayabilecek, sorularınızı sorup cevaplar verebileceksiniz. Sitemiz tamamiyle ücretsiz olmakla birlikte Mühendis Puanı sistemi uygulamaktadır.

Bilgi paylaştıkça çoğalır.

Premium Abonelik 📢

Premium abonelik ile sitemizi reklamsız gezebilir, dosyaları sınırsızca indirebilirsiniz.

Daha Fazlası

[Muhendisiz.NET] Tekrar Sizlerleyiz! 🎭

Mühendisiz.NET sitesi forum ve blog sayfası olarak tekrar yayın hayatına başladı. 🤩 Sizlerde forum sayfamıza üye olabilir ve mühendis topluluğumuza katılabilirsiniz.

Daha Fazlası

Mühendis Puanı Sistemi🏆

Bilgi paylaştıkça çoğalır felsefesini benimsemiş olmamız nedeniyle Mühendis Puanı sistemini uygulamaya aldık. Dökümanları indirebilmek için bazı paylaşımlarda bulunmalısınız. 📨

Daha Fazlası
  • Dosya indirebilmek için 2 Mühendis Puanına ihtiyacınız var. Konuya yorum atarak 1 MP Not paylaşarak 6 MP kazanırsınız.
    Bilgi Paylaştıkça Çoğalır. (Mühendislik Puanı (MP) Nedir?)
  • Mühendis Puanı kazanmaya vakti olmayanlar için ücretli premium üyelik sistemi aktif edilmiştir.
    (Premium Üyelik SATIN AL)

LPI Maliyeti ve LPI Tasarımında Olası Eğilimler Nelerdir?

LPI Maliyeti ve LPI Tasarımında Olası Eğilimler Nelerdir?

1682784865701.png

LPI teknikleri ücretsiz değildir; LPI geliştiren özelliklerin her biri radarın maliyetini artırır. Çoğu, hem yazılım hem de donanım maliyetlerini artırır.

Ancak, LPI'nin en büyük maliyeti, dijital işlem hacmindedir. Örneğin, anlık bant genişliği arttıkça, içeriklerinin işlenmesi gereken artan aralık bölmelerinden dolayı gerekli verim orantılı olarak artar.

Darbe sıkıştırma kodlaması yoluyla bant genişliği artırıldığı ölçüde, bant genişliği ne kadar geniş olursa, sıkıştırılmış darbeler o kadar dar olur, dolayısıyla aynı aralık aralığını kaplamak için daha fazla aralık bölmesi gerekir. Verim, benzer şekilde yayılan eşzamanlı ışınların sayısı ile artar.

Geniş bir anlık bant genişliğini ve birkaç eşzamanlı ışını desteklemek için, gerekli çıktı şaşırtıcıdır. Aslında, 1990'lara kadar bu özellikler pratik bile sayılmadı. Bununla birlikte, dijital işlemci teknolojisinde kaydedilen dramatik ilerlemelerle, bu özelliklerin maliyetleri hızla düşmektedir.

Öyle de olsa, herhangi bir maliyet tartışmasında önemli bir gerçek akılda tutulmalıdır. Güç yönetimi haricinde, neredeyse tüm LPI özellikleri, performans açısından LPI maliyetini büyük ölçüde azaltarak algılama hassasiyetini en üst düzeye çıkarır.

Ayrıca, maksimum algılama menzili ve durum farkındalığının avantajlarının LPI'nin avantajlarından daha ağır olduğu durumlarda, operatör her zaman güç yönetimini geçersiz kılma, radarı sürekli çalıştırma ve antenin tüm görüş alanını arama seçeneğine sahiptir.

LPI Tasarımında Gelecekteki Olası Eğilimler

Uzun vadeli geleceğe baktığımızda, kesin olan bir şey var: radar tasarımcısı ile önleme alıcı tasarımcısı arasındaki rekabet asla durağan olmayacak. LPI'daki her iyileştirme için, önleme alıcı tasarımında iyileştirmeler beklenebilir. LPI tasarımcıları, önleme alıcısının kopyalayamayacağı tutarlı işlemeyi kullanmaya devam edecek. Ve önleme alıcılarının tasarımcıları, tek yönlü ve iki yönlü yayılımın R2 avantajından yararlanmaya devam edecekler. Muhtemelen, hem LPI hem de kesişme alıcı tasarımındaki en muhteşem kazanımlar, bir sonraki bölümün konusu olan sinyal işlemede gerçekleşecektir.​
 

Son kaynaklar