Hoş Geldin, Mühendis!

Tüm mühendislerin ve mühendis adaylarının yer aldığı forum sayfamıza kayıt olmalısınız. Kayıt olduktan sonra tüm ders notlarına, teknik dokümanlara erişim sağlayabilecek, sorularınızı sorup cevaplar verebileceksiniz. Sitemiz tamamiyle ücretsiz olmakla birlikte Mühendis Puanı sistemi uygulamaktadır.

Bilgi paylaştıkça çoğalır.

Premium Abonelik 📢

Premium abonelik ile sitemizi reklamsız gezebilir, dosyaları sınırsızca indirebilirsiniz.

Daha Fazlası

[Muhendisiz.NET] Tekrar Sizlerleyiz! 🎭

Mühendisiz.NET sitesi forum ve blog sayfası olarak tekrar yayın hayatına başladı. 🤩 Sizlerde forum sayfamıza üye olabilir ve mühendis topluluğumuza katılabilirsiniz.

Daha Fazlası

Mühendis Puanı Sistemi🏆

Bilgi paylaştıkça çoğalır felsefesini benimsemiş olmamız nedeniyle Mühendis Puanı sistemini uygulamaya aldık. Dökümanları indirebilmek için bazı paylaşımlarda bulunmalısınız. 📨

Daha Fazlası
  • Dosya indirebilmek için 2 Mühendis Puanına ihtiyacınız var. Konuya yorum atarak 1 MP Not paylaşarak 6 MP kazanırsınız.
    Bilgi Paylaştıkça Çoğalır. (Mühendislik Puanı (MP) Nedir?)
  • Mühendis Puanı kazanmaya vakti olmayanlar için ücretli premium üyelik sistemi aktif edilmiştir.
    (Premium Üyelik SATIN AL)

İnşaat Mühendisliği Öğrencilerine Tavsiyeler

turkmedia

Moderatör
Katılım
8 Ara 2022
Mesajlar
760
Mühendis Puanı
1,612
Öğrencilik dönemi tavsiyeleri;

Öğrencilik dönemi öncesi ve sonrasında mutlaka mesleğinizi seviniz. Mesleğinizi severseniz onu çok daha iyi yapabilirsiniz.

Sosyal ortamlara girme, deneylere katılma, uygulama derslerini atlamamalısınız.

Mühendislikle alakalı kongrelere, seminerlere ve yapı fuarlarına mutlaka katılmalısınız.

Akademisyenlerle ve öğretim görevlileriyle mutlaka iyi anlaşınız. Bu yalakalık kısmı ile karıştırılmamalıdır. Sosyal ve bilimsel manada sürekli irtibat halinde olma ilerde sizler için birer referans olacaktır.

Üniversiteyi daha kolay ve verimli bitirme tavsiyeleri;

Üniversiteyi daha verimli bitirmek için derslere katılımı üst seviyede tutunuz.

Proje derslerinde hem çizimler, hem programlarla tatbikanalizler, ulaştırma, temel ve deprem mühendisliği ödevleri ile tüm ödevleri gerçek birer analiz ile yaparak sabunlama veya sulandırmalardan uzak durunuz.

Üst sınıftaki kişilerle görüşerek hocaların eğildiği kısımlara, soracağı soru stillerine bakınız. Bir dersi çok iyi bilmek dersi geçmeye yetmeyeceği için bu kriteri ihmal etmeyiniz.

İş hayatına atılmada ön hazırlık tavsiyeleri;

Öğrencilik döneminde özellikle 2 dönem yapacağınız yapı, su veya yol stajında çalışmak istediğiniz alana dair seçim yapıp, o alan göre firma belirleyiniz.

İnşaat mühendisliği ile alakalı dergi, makale, büyük proje ve yapıları merak edip araştırma okuma ve analiz etme yeteneklerinizi ile değerlendirmeye tabi tutunuz.

Staj yaparken mutlaka profesyonel büyük bir firma belirleyiniz ve staj süresince yoğun katılım ile iş hayatını tanıyınız.

İş hayatına atılırken beklentilerinize göre bir iş seçimine hazırlanınız.

İster şantiyede isterseniz ofiste olun ama mutlaka ikinci bir dil ( İngilizce ) okuma, yazma ve konuşma kabiliyetinizi geliştiriniz.

Staj sonrası staj yaptığınız firmalarla görüşerek iş başvurunuzu daha seri hale getirebilirsiniz.

Üniversite son sınıfta beklentilerinizi göre YDS İngilizce sınavına girip dil puanına sahip olabileceğiniz gibi KPSS sınavına girerek bir KPSS puanına sahip olabilir ve kamu kurumlarının başvurularına mezuniyet sonrası başvurabilirsiniz.
 

Son kaynaklar