Hoş Geldin, Mühendis!

Tüm mühendislerin ve mühendis adaylarının yer aldığı forum sayfamıza kayıt olmalısınız. Kayıt olduktan sonra tüm ders notlarına, teknik dokümanlara erişim sağlayabilecek, sorularınızı sorup cevaplar verebileceksiniz. Sitemiz tamamiyle ücretsiz olmakla birlikte Mühendis Puanı sistemi uygulamaktadır.

Bilgi paylaştıkça çoğalır.

Premium Abonelik 📢

Premium abonelik ile sitemizi reklamsız gezebilir, dosyaları sınırsızca indirebilirsiniz.

Daha Fazlası

[Muhendisiz.NET] Tekrar Sizlerleyiz! 🎭

Mühendisiz.NET sitesi forum ve blog sayfası olarak tekrar yayın hayatına başladı. 🤩 Sizlerde forum sayfamıza üye olabilir ve mühendis topluluğumuza katılabilirsiniz.

Daha Fazlası

Mühendis Puanı Sistemi🏆

Bilgi paylaştıkça çoğalır felsefesini benimsemiş olmamız nedeniyle Mühendis Puanı sistemini uygulamaya aldık. Dökümanları indirebilmek için bazı paylaşımlarda bulunmalısınız. 📨

Daha Fazlası
  • Dosya indirebilmek için 2 Mühendis Puanına ihtiyacınız var. Konuya yorum atarak 1 MP Not paylaşarak 6 MP kazanırsınız.
    Bilgi Paylaştıkça Çoğalır. (Mühendislik Puanı (MP) Nedir?)
  • Mühendis Puanı kazanmaya vakti olmayanlar için ücretli premium üyelik sistemi aktif edilmiştir.
    (Premium Üyelik SATIN AL)

İnşaat Mühendisliği Çalışma Ortamı

turkmedia

Moderatör
Katılım
8 Ara 2022
Mesajlar
760
Mühendis Puanı
1,612
İnşaat mühendisliği çalışma ortamı genel anlamda ofis ve saha ortamı olarak adlandırabiliriz. Ofis ortamında proje çizimi metraj, hak ediş ve benzeri uygulamalar yapılır. Saha mühendisliğine nazaran daha az yorucu bir ortamdır. Toz, gürültü, uzun süre ayakta durma, hava şartlarının olumsuz olması, iş kazası geçirme, cahil insanlarla muhatap olma gibi durumlar söz konusu olabilir. Ofis ortamında ise ergonomik rahatsızlıklar (kullanılan sandalye, masa, bilgisayar insan vücuduna uygun standartlarda ergonomik olmalı) görülebilir.



Sağlık açısından ise göz bozulmaları, kan dolaşımı yavaşlaması, çok oturan kişide bel fıtığı, kamburluk, ayaklarda şişlik, ödem, obezite, boyun ağrısı ve benzeri rahatsızlıklar görülmektedir.

Çalışma Saatleri

Çalışma saatleri genelde standart düzenli olabildiği gibi hafta sonu çalışması da olabilir. Saha ortamında bazı zamanlar ne zaman işi bırakacakları belirsizdir. Beton dökümü olduğu zamanlarda saha mühendisi kontrolünde sonlandırılır. Bu durum çoğu zaman gece yarılarına kadar sürebilir. Saha mühendisinin iş yoğunluğu hava şartlarına mevsimine göre değişiklik gösterebilir Ofis ortamında ise çalışma saat aralıkları genelde standarttır. Bazı firmalarda hafta sonu tatil olabilmektedir. Büyük firmalarda yurt dışına seyahatler görülmektedir. çalışırken mimar, makine mühendisi, elektrik mühendisi teknik ressam, iş güvenliği uzmanı ile koordinasyon halinde, birlik içinde çalışır. Çalışma ortamı bayanlara uygun değildir.



Ofis Ortamında Kullanılan Programlar

Ofis ortamında çalıştığı bölüme göre kullandığı programlar değişiklik gösterir. Konut alanında daha çok Autocad, sta4cad, İdecad, Primavera, Microsoft Excel, Microsoft Word vb. programlar ağırlıktadır.

Saha Ortamında Kullanılan Programlar

Şantiye demek projenin uygulamaya geçiş aşamasında görülür, çizilen proje sahada uygulanır. Uygulamada bazı zamanlar proje şantiye alanında söylendiği gibi yapılamaz ve revize edilir. Bunun için de Autocad en çok kullanılan programdır. Yapılan işin karşılığında ise hak ediş düzenlemeleri yapılır bunun için ise Microsoft Word ve Microsoft Excel programları kullanılır.
 

Son kaynaklar