Hoş Geldin, Mühendis!

Tüm mühendislerin ve mühendis adaylarının yer aldığı forum sayfamıza kayıt olmalısınız. Kayıt olduktan sonra tüm ders notlarına, teknik dokümanlara erişim sağlayabilecek, sorularınızı sorup cevaplar verebileceksiniz. Sitemiz tamamiyle ücretsiz olmakla birlikte Mühendis Puanı sistemi uygulamaktadır.

Bilgi paylaştıkça çoğalır.

Premium Abonelik 📢

Premium abonelik ile sitemizi reklamsız gezebilir, dosyaları sınırsızca indirebilirsiniz.

Daha Fazlası

[Muhendisiz.NET] Tekrar Sizlerleyiz! 🎭

Mühendisiz.NET sitesi forum ve blog sayfası olarak tekrar yayın hayatına başladı. 🤩 Sizlerde forum sayfamıza üye olabilir ve mühendis topluluğumuza katılabilirsiniz.

Daha Fazlası

Mühendis Puanı Sistemi🏆

Bilgi paylaştıkça çoğalır felsefesini benimsemiş olmamız nedeniyle Mühendis Puanı sistemini uygulamaya aldık. Dökümanları indirebilmek için bazı paylaşımlarda bulunmalısınız. 📨

Daha Fazlası
  • Dosya indirebilmek için 2 Mühendis Puanına ihtiyacınız var. Konuya yorum atarak 1 MP Not paylaşarak 6 MP kazanırsınız.
    Bilgi Paylaştıkça Çoğalır. (Mühendislik Puanı (MP) Nedir?)
  • Mühendis Puanı kazanmaya vakti olmayanlar için ücretli premium üyelik sistemi aktif edilmiştir.
    (Premium Üyelik SATIN AL)

Havacılık ve Uzay Mühendisleri Ne Yapar?

Mühendis

Yönetici
Moderatör
Katılım
24 Nis 2020
Mesajlar
433
Mühendis Puanı
2,324
BÖLÜM
Makine Müh
Havacılık ve uzay mühendisliği; uçak, uzay aracı, uydu ve füze gibi sistem ve ekipmanların tasarımı, geliştirilmesi, test edilmesi ve üretimi ile ilgili çalışmalar yapılan mühendislik alanıdır. Gün geçtikçe popülerliği artan havacılık ve uzay mühendisliği alanındaki iş imkânlarının 2030 yılına kadar %8 artması bekleniyor.

Peki bu alandan mezun olanlar nerelerde çalışabilir? Bir uzay mühendisinden, hangi alanlardaki farklı konulara hâkim olması beklenir? Bu alana ilgi duyanlar kendilerini nasıl geliştirebilir? Bilim Genç olarak bu soruların cevaplarını öğrenmek, havacılık ve uzay mühendislerini daha yakından tanımak için “küçük uyduların yönelim belirleme ve kontrol sistemleri” konusunda çalışmalar yapan, ODTÜ Havacılık ve Uzay Mühendisliği Bölümü’nden Dr. Öğr. Üyesi Halil Ersin Söken ile bir söyleşi gerçekleştirdik.

 

Son kaynaklar