Hoş Geldin, Mühendis!

Tüm mühendislerin ve mühendis adaylarının yer aldığı forum sayfamıza kayıt olmalısınız. Kayıt olduktan sonra tüm ders notlarına, teknik dokümanlara erişim sağlayabilecek, sorularınızı sorup cevaplar verebileceksiniz. Sitemiz tamamiyle ücretsiz olmakla birlikte Mühendis Puanı sistemi uygulamaktadır.

Bilgi paylaştıkça çoğalır.

Premium Abonelik 📢

Premium abonelik ile sitemizi reklamsız gezebilir, dosyaları sınırsızca indirebilirsiniz.

Daha Fazlası

[Muhendisiz.NET] Tekrar Sizlerleyiz! 🎭

Mühendisiz.NET sitesi forum ve blog sayfası olarak tekrar yayın hayatına başladı. 🤩 Sizlerde forum sayfamıza üye olabilir ve mühendis topluluğumuza katılabilirsiniz.

Daha Fazlası

Mühendis Puanı Sistemi🏆

Bilgi paylaştıkça çoğalır felsefesini benimsemiş olmamız nedeniyle Mühendis Puanı sistemini uygulamaya aldık. Dökümanları indirebilmek için bazı paylaşımlarda bulunmalısınız. 📨

Daha Fazlası
  • Dosya indirebilmek için 2 Mühendis Puanına ihtiyacınız var. Konuya yorum atarak 1 MP Not paylaşarak 6 MP kazanırsınız.
    Bilgi Paylaştıkça Çoğalır. (Mühendislik Puanı (MP) Nedir?)
  • Mühendis Puanı kazanmaya vakti olmayanlar için ücretli premium üyelik sistemi aktif edilmiştir.
    (Premium Üyelik SATIN AL)

Gemi İnşaatı ve Gemi Makineleri Mühendisliği Bölümü Nedir?

turkmedia

Moderatör
Katılım
8 Ara 2022
Mesajlar
760
Mühendis Puanı
1,612
Gemi İnşaatı ve Gemi Makineleri Mühendisliği bölümünün amacı, deniz taşıtlarının olduğu her alanda gemi makinelerini geliştirme, analiz etme, projelendirme ve en uygun ekonomik üretimi sağlayarak çalıştığı kuruma, sektöre fayda ve katkı sağlayacak kişileri yetiştirerek sektöre kazandırmaktır.

Gemi İnşaatı ve Gemi Makineleri Mühendisliği bölümünün temeli denizcilik ve mühendisliğe dayanmaktadır. Öğrenciler eğitim hayatları boyunca bu temeller üzerinde bir hayat geçireceklerdir.



Gemi İnşaatı ve Gemi Makineleri Mühendisliği Bölümü Eğitim Süresi Kaç Yıldır?​



Gemi İnşaatı ve Gemi Makineleri Mühendisliği bölümünde, 4 yıllık lisans eğitimi verilmektedir. Öğrencilerin mezun olabilmeleri için 240 AKTS haklarını doldurmaları ve üniversitelerinin mezuniyet koşullarını yerine getirmeleri gerekmektedir.



Gemi İnşaatı ve Gemi Makineleri Mühendisliği Bölümü Dersleri Nelerdir?​



Gemi İnşaatı ve Gemi Makineleri Mühendisliği bölümü öğrencileri 8 dönemlik eğitim hayatları boyunca mühendislik, denizcilik, çizim, dizayn temelli dersler ile karşı karşıya geleceklerdir.

Gemi İnşaatı ve Gemi Makineleri Mühendisliği bölümünü tercih listesinde bulunduran aday öğrenciler için;

  • Gemi Hareket ve Manevraları,
  • Gemi Elektrik Sistemleri,
  • Gemi Makinaları,
  • Gemi İnşaatı ve Gemi Makine Mühendisliği Tasarımı,
  • Deniz ve İş Hukuku,
  • Gemi Geometrisi,
  • Gemi Yapı Elemanları,
  • Gemi İşletmeciliği,
  • Malzeme Bilimi,
  • İleri Matematik
Başta olmak üzere, birçok dersten 4 yıl boyunca sorumlu olacaklardır. Bu dersleri başarılı bir şekilde bitirdikleri takdirde ‘‘Gemi İnşaatı ve Gemi Makineleri Mühendisliği Lisans Diplomasını’’ elde edeceklerdir. Diplomasını alan kişilere “Gemi İnşaatı ve Gemi Makineleri Mühendisi” unvanı verilir.



Gemi İnşaatı ve Gemi Makineleri Mühendisliği Bölümü Mezunu Ne İş Yapar?​



Gemi İnşaatı ve Gemi Makineleri Mühendisliği bölümü mezunu bireyler meslek hayatları boyunca birçok farklı görev alacaklardır. Proje hazırlama, planlama, analiz etme, raporlandırma, çalıştığı kurumun ekonomik durumuna göre kıyaslama başlıca görevleri arasındadır.


Gemi İnşaatı ve Gemi Makineleri Mühendisliği Bölümü Mezunu İş Olanakları Nelerdir?​



Gemi İnşaatı ve Gemi Makineleri Mühendisi kişiler, mezun olduktan sonra meslek hayatlarında özel sektör ve kamu sektörü içerisinde kendilerine yer bulabilme şansına sahiptirler. Mezun bireylerin büyük bir çoğunluğu iş hayatlarına tersanelerde devam etmeyi tercih etmektedirler.

Söz konusu iş imkanlarından devlet kurumlarında yer alan fırsatlardan yararlanabilmek için Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS)’ndan elde edilecek puan belirleyici olacaktır.
 

Son kaynaklar