Tüm mühendislerin ve mühendis adaylarının yer aldığı forum sayfamıza kayıt olmalısınız. Kayıt olduktan sonra tüm ders notlarına, teknik dokümanlara erişim sağlayabilecek, sorularınızı sorup cevaplar verebileceksiniz. Sitemiz tamamiyle ücretsiz olmakla birlikte Mühendis Puanı sistemi uygulamaktadır.
Mühendisiz.NET sitesi forum ve blog sayfası olarak tekrar yayın hayatına başladı. 🤩 Sizlerde forum sayfamıza üye olabilir ve mühendis topluluğumuza katılabilirsiniz.
Bilgi paylaştıkça çoğalır felsefesini benimsemiş olmamız nedeniyle Mühendis Puanı sistemini uygulamaya aldık. Dökümanları indirebilmek için bazı paylaşımlarda bulunmalısınız. 📨
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
22 ekim 2022 sınavına katılıp, soruları hatırlayan arkadaşlar paylaşalım lütfen;
Soru : 100kVA Görünür gücü olan bir işletmenin cos&=0,45 tir. cos&=0,9 olursa Görünür güç kaç KVA olur?
Çözüm:
S=P/cos&
P=S x cos& P=100x0,45=45Kw
cos& 0,9 için S= 45/0,9= 50KVA
Yayın otomatik olarak birleştirildi:
22 ekim 2022 sınavına katılıp, soruları hatırlayan arkadaşlar paylaşalım lütfen;
Soru : Gün içinde Elektriğin en pahalı olduğu saat aralığı hangisidir?
17:00-22:00
Soru : 3000 lümen Bir fluresan armatürde flouresan lamba gücü 50w balast gücü 10w ise etkinlik faktörü kaçtır?
etkinlik faktürü= Lümen / watt = 3000/(50+10) =60
Soru: aşığıda bir işletmeye ait 3 farklı aktif,reaktif ve Kapasitif güç harcama endeksleri tablosu verilmiştir.
hangisi veye hangileri cezaya girer?
cevap : Reaktif enerji tarifesi uygulamasının kapsamına göre;
Kurulu gücü 9 KVA ile 50 kVA arasında olan kullanıcılar; çektikleri aktif enerji miktarının %33 'ü kadar endüktif reaktif enerji tüketmeleri veya aktif enerji miktarının %20 'si kadar kapasitif reaktif enerjiyi şebekeye vermeleri halinde reaktif güç tüketim bedeli ödemek zorundadır.
Kurulu gücü 50 kVA ve üzerinde olan kullanıcılar; çektikleri aktif enerji miktarının %20 'si kadar endüktif reaktif enerji tüketmeleri veya aktif enerji miktarının %15 'i kadar kapasitif reaktif enerjiyi şebekeye vermeleri halinde reaktif güç tüketim bedeli ödemek zorundadır.
Soru : Aşağıdakilerin hangisi Enerji iletim ve dağıtım hatları ve ekipmanları ile ilgili doğru değildir? (buna benzer bir soruydu)
Transformatörler barajda üretilen enerjiye destek olarak fazladan elektrik üretimini sağlar(yanlış)
Soru: Voltmetre ile ilgili aşağıdakilerden hangisi doğrudur?