Hoş Geldin, Mühendis!

Tüm mühendislerin ve mühendis adaylarının yer aldığı forum sayfamıza kayıt olmalısınız. Kayıt olduktan sonra tüm ders notlarına, teknik dokümanlara erişim sağlayabilecek, sorularınızı sorup cevaplar verebileceksiniz. Sitemiz tamamiyle ücretsiz olmakla birlikte Mühendis Puanı sistemi uygulamaktadır.

Bilgi paylaştıkça çoğalır.

Premium Abonelik 📢

Premium abonelik ile sitemizi reklamsız gezebilir, dosyaları sınırsızca indirebilirsiniz.

Daha Fazlası

[Muhendisiz.NET] Tekrar Sizlerleyiz! 🎭

Mühendisiz.NET sitesi forum ve blog sayfası olarak tekrar yayın hayatına başladı. 🤩 Sizlerde forum sayfamıza üye olabilir ve mühendis topluluğumuza katılabilirsiniz.

Daha Fazlası

Mühendis Puanı Sistemi🏆

Bilgi paylaştıkça çoğalır felsefesini benimsemiş olmamız nedeniyle Mühendis Puanı sistemini uygulamaya aldık. Dökümanları indirebilmek için bazı paylaşımlarda bulunmalısınız. 📨

Daha Fazlası
  • Dosya indirebilmek için 2 Mühendis Puanına ihtiyacınız var. Konuya yorum atarak 1 MP Not paylaşarak 6 MP kazanırsınız.
    Bilgi Paylaştıkça Çoğalır. (Mühendislik Puanı (MP) Nedir?)
  • Mühendis Puanı kazanmaya vakti olmayanlar için ücretli premium üyelik sistemi aktif edilmiştir.
    (Premium Üyelik SATIN AL)

2020 Yılındaki En İyi Python Editörleri

Mühendis

Yönetici
Moderatör
Katılım
24 Nis 2020
Mesajlar
429
Mühendis Puanı
10,280
BÖLÜM
Makine Müh
Hangi Python ortamının sizin için en uygun olduğunu merak mı ediyorsunuz? Bu paylaşımda en iyi Python IDE'lerine genel bir göz atacağız ve bazı istatistikleri vereceğiz.


Kodunuzu yalnızca bir araçtan kodlama, test etme ve çalıştırma değil, aynı zamanda söz diziminizi, paranteze alma, kodunuzu otomatik olarak tamamlama, hata ayıklama, kod önerileri ve çok daha fazlasını vurgulama becerisi sağlayan uygulamalara-editörlere Entegre, Geliştirme Ortamı veya daha yaygın olarak IDE olarak denilebilir.

Son birkaç yıldır, Jupyter Notebook kodlama ve hata ayıklama açısından büyük bir popülerlik kazanıyor. Dizüstü bilgisayarlar bir IDE kavramını yeniden tanımlıyor ve buna giderek daha fazla özellik ekliyor.

Stack Overflow tarafından yapılan bir araştırmada aşağıdaki sonuçlara ulaşılmış.

pyton.png

Ayrıca en popüler Python IDE ve metin editörleri olduğunu görelim. Aşağıdaki istatistiklerin Aralık 2018'e ait olduğunu söylemeliyiz.



Jupyter Notebook

Jupyter, selefinden sonra 2014 yılında tanıtıldı IPython ve o tarihten itibaren kodlama topluluğu için bir mutluluk olarak kabul edildi. Jupyter, veri bilimi için açık kaynaklı diller olan Julia, Python ve R'yi temsil eder. Ancak Jupyter'in kısaltması, sadece Julia, Python ve R için kastedildiği anlamına gelmez.

Jupyter Notebook sadece yukarıdaki üç programlama dilinden birinde kodlama yeteneği sağlamakla kalmaz, aynı zamanda kod vb. yazmanızı sağlayan bir işaretleme düzenleyicisi (HTML LaTeX) ile birlikte gelir.

Jupyter Noteebok indirmek için .

PyCharm

PyCharm, Çek şirketi JetBrains tarafından geliştirilen Python programlama için bir IDE'dir ve adından da anlaşılacağı gibi, ağır bir yazılım olmasına rağmen bir etkileyici bir şekilde çalışır.

Sadece Python'da kod yazmanıza izin vermekle kalmaz, aynı zamanda Django, Flask, HTML / CSS, Node.js, Piramit, web2py gibi web geliştirme çerçeveleri için geniş bir desteğe sahiptir.

PyCharm'ın iyi yanı, Anaconda'yı desteklemesi ve bunun sonucunda Anaconda'nın altına düşen tüm paketlerin NumPy, SciPy, MatPlotlib ve benzeri gibi PyCharm tarafından desteklenmesidir.

PyCharm indirmek için .

Spyder

Spyder, Anaconda ile önceden yüklenmiş olarak gelen ve temel olarak veri bilimi uygulayıcıları için oluşturulmuş hafif bir açık kaynaklı IDE'dir. PyCharm veya Visual Studio gibi çekici bir kullanıcı arayüzüne sahip olmayabilir ama sunduğu işlevler neticesinde değerlendirilmelidir.

Veri bilimi topluluğu için oluşturulduğu için NumPy, SciPy, Matplotlib, Pandalar ve IPython gibi temel veri merkezli kütüphanelerle entegre edilmiştir. Yerleşik yetenekler eklentiler ve API'lar tarafından daha da genişletilebilir.

Anaconda'nın kurulum belgeleri için .



Visual Studio Code

Visual Studio (VS) Kodu, Microsoft tarafından dört yıl önce, yani 2015 yılında geliştirilen açık kaynaklı bir IDE'dir. Visual Studio Code, üç işletim sisteminin tümünü destekler; Windows, Linux ve macOS.

VS Code, hata ayıklama, gömülü Git kontrolü ve GitHub, sözdizimi vurgulama, akıllı kod tamamlama, snippet'ler ve kod yeniden düzenleme gibi birçok yerleşik özelliğe sahiptir. Kullanıcıların temayı, klavye kısayollarını, tercihlerini değiştirmelerine ve ek işlevler ekleyen eklentileri yüklemelerine izin veren çok özelleştirilebilir. Ayrıca içine gömülü bir terminal vardır.

Visual Studio Code indirmek için .


 

Son kaynaklar