Hoş Geldin, Mühendis!

Tüm mühendislerin ve mühendis adaylarının yer aldığı forum sayfamıza kayıt olmalısınız. Kayıt olduktan sonra tüm ders notlarına, teknik dokümanlara erişim sağlayabilecek, sorularınızı sorup cevaplar verebileceksiniz. Sitemiz tamamiyle ücretsiz olmakla birlikte Mühendis Puanı sistemi uygulamaktadır.

Bilgi paylaştıkça çoğalır.

Premium Abonelik 📢

Premium abonelik ile sitemizi reklamsız gezebilir, dosyaları sınırsızca indirebilirsiniz.

Daha Fazlası

[Muhendisiz.NET] Tekrar Sizlerleyiz! 🎭

Mühendisiz.NET sitesi forum ve blog sayfası olarak tekrar yayın hayatına başladı. 🤩 Sizlerde forum sayfamıza üye olabilir ve mühendis topluluğumuza katılabilirsiniz.

Daha Fazlası

Mühendis Puanı Sistemi🏆

Bilgi paylaştıkça çoğalır felsefesini benimsemiş olmamız nedeniyle Mühendis Puanı sistemini uygulamaya aldık. Dökümanları indirebilmek için bazı paylaşımlarda bulunmalısınız. 📨

Daha Fazlası
  • Dosya indirebilmek için 2 Mühendis Puanına ihtiyacınız var. Konuya yorum atarak 1 MP Not paylaşarak 6 MP kazanırsınız.
    Bilgi Paylaştıkça Çoğalır. (Mühendislik Puanı (MP) Nedir?)
  • Mühendis Puanı kazanmaya vakti olmayanlar için ücretli premium üyelik sistemi aktif edilmiştir.
    (Premium Üyelik SATIN AL)

Statik Hesap ve Teknik İmza İçin Hangi Eğitim Yolunu Seçmeliyim?

Sizce en mantıklı yol

• Makine Mühendisliği Lisans

Kullanılan: 0 0.0%
  • İnşaat Mühendisliği Lisans

• Makine Mühendisliği YL

• Danışmanlık Hizmeti

• Kullanılan toplam oy
    0

alid

Mühendis
Mühendis Puanı
6
BÖLÜM
Endüstri Müh
Merhaba,

Ben Endüstri Mühendisliği son sınıf öğrencisiyim. Babamın 120 m²’lik atölyesinde uzun süredir demir doğrama ve çelik çatı işleriyle uğraşıyoruz. Bu alanda ciddi tecrübemiz var ancak şu ana kadar projelerde statik hesaplama, mühendislik çizimi veya resmî mühendislik desteği gibi konulara pek girilmedi. Apartman çatıları, teraslar, hayvan çiftlikleri ve garajlar tamamen tecrübe yoluyla yapıldı.

Amacım, bu işi daha profesyonel hale getirip çelik konstrüksiyon gibi daha büyük çaplı projelere adım atmak. Bu noktada kafamda bazı soru işaretleri var:

Bu sektörde ilerlemek ve projelerin statik hesaplamalarını, yapısal tasarımlarını kendi bünyemde çözebilmek için makine mühendisliği veya inşaat mühendisliği alanında tekrar 4 yıl mühendislik okumam mantıklı olur mu?

Yoksa 2 yıl makine mühendisliği yüksek lisansı yapmak daha mantıklı bir seçenek mi?

Yüksek lisans programlarında teknik konular daha ileri seviyede olduğu için, lisans düzeyinde bu konuları görmemiş olmam beni çok zorlar mı? Kendim önceden çalışarak bu açığı kapatabilir miyim?

Bu teknik konular için sürekli dışarıdan mühendislik desteği almak daha sürdürülebilir bir çözüm mü olur?

Projelere teknik imza atabilmek ve resmî işlerde yer alabilmek için en kısa ve mantıklı yol sizce nedir?

Bu konuda sektörde tecrübeli mühendislerin tavsiyelerini duymak isterim.
Vakit ayırıp görüşlerinizi paylaşırsanız çok sevinirim.

Son düzenleme:

Son kaynaklar