Hoş Geldin, Mühendis!

Tüm mühendislerin ve mühendis adaylarının yer aldığı forum sayfamıza kayıt olmalısınız. Kayıt olduktan sonra tüm ders notlarına, teknik dokümanlara erişim sağlayabilecek, sorularınızı sorup cevaplar verebileceksiniz. Sitemiz tamamiyle ücretsiz olmakla birlikte Mühendis Puanı sistemi uygulamaktadır.

Bilgi paylaştıkça çoğalır.

Premium Abonelik 📢

Premium abonelik ile sitemizi reklamsız gezebilir, dosyaları sınırsızca indirebilirsiniz.

Daha Fazlası

[Muhendisiz.NET] Tekrar Sizlerleyiz! 🎭

Mühendisiz.NET sitesi forum ve blog sayfası olarak tekrar yayın hayatına başladı. 🤩 Sizlerde forum sayfamıza üye olabilir ve mühendis topluluğumuza katılabilirsiniz.

Daha Fazlası

Mühendis Puanı Sistemi🏆

Bilgi paylaştıkça çoğalır felsefesini benimsemiş olmamız nedeniyle Mühendis Puanı sistemini uygulamaya aldık. Dökümanları indirebilmek için bazı paylaşımlarda bulunmalısınız. 📨

Daha Fazlası
  • Dosya indirebilmek için 2 Mühendis Puanına ihtiyacınız var. Konuya yorum atarak 1 MP Not paylaşarak 6 MP kazanırsınız.
    Bilgi Paylaştıkça Çoğalır. (Mühendislik Puanı (MP) Nedir?)
  • Mühendis Puanı kazanmaya vakti olmayanlar için ücretli premium üyelik sistemi aktif edilmiştir.
    (Premium Üyelik SATIN AL)

NFC Nedir?

turkmedia

Moderatör
Katılım
8 Ara 2022
Mesajlar
760
Mühendis Puanı
1,612
NFC (Near-field communication), cihazlar birbirine dokundurulduğunda ya da yaklaştırıldığında manyetik alanı kullanarak veri iletişimi sağlayan kısa menzilli bir kablosuz bağlantı teknolojisidir. NFC, 13,56 MHz merkezli bir frekans aralığında çalışır ve veri aktarım hızı 10 santimetre mesafe içinde 424 kbit/s’ye kadar ulaşabilir.

1686053941414.png

NFC (Near-field communication), cihazlar birbirine dokundurulduğunda ya da yaklaştırıldığında manyetik alanı kullanarak veri iletişimi sağlayan kısa menzilli bir kablosuz bağlantı teknolojisidir.

NFC, 13,56 MHz merkezli bir frekans aralığında çalışır ve veri aktarım hızı 10 santimetre mesafe içinde 424 kbit/s‘ye kadar ulaşabilir. NFC özellikli cihazlar arasındaki iletişim eşler arası aktif-aktif veya aktif-pasif olabilir.

NFC, güvenlik kartları ve anahtarlıklarda kullanılan RFID teknolojisine çok benzer yapıdadır. NFC, RFID’nin daha gelişmiş özellikler ve daha iyi güvenlik sunan bir evrimidir.


NFC (Yakın alan iletişimi), akıllı telefon ve akıllı saat gibi cihazların diğer cihazlarla nispeten kısa mesafelerde küçük veri alışverişi yapmasına olanak tanıyan teknolojidir. NFC, kimlik kartı ve kredi kartlarının doğrulanması, fiziksel erişimin etkinleştirilmesi ve küçük dosyaların aktarılması gibi çeşitli uygulamalarda kullanılır.

NFC’nin çalışması için her iki cihazda da NFC çipi bulunmalıdır. Veri aktarımının gerçekleşmesi için NFC özellikli cihazların birbirine temas etmesi veya aralarında birkaç santimetre mesafe olması gerekir.

Kâr amacı gütmeyen bir endüstri derneği olan , NFC birimlerinin ve hizmetlerinin birlikte çalışabilirliğinin sağlanması, iletişim protokollerinin ve veri alışverişi formatlarının tanımlanması için bazı standartlar sunmuştur.


NFC, ödeme işlemlerinde geleneksel kredi kartlarından daha fazla güvenlik sağlar ve operasyonel verimliliği artırır. Tüketicilerinden kolayca ödeme yapabilmesini sağlar ve birden çok kart arasında seçim yapmasını mümkün kılar.

NFC teknolojisinin başlıca zorlukları menzilinin çok kısa olması ve diğer protokollere göre daha yavaş olmasıdır.

NFC, nispeten yeni bir iletişim teknolojisi olmasına rağmen yaygın bir kullanım alanı vardır. NFC, işlem doğrulaması, kapı açma ve kablosuz bağlantıları yapılandırmak için iyi bir seçenektir. Bazı NFC kullanım örnekleri aşağıdaki gibidir.

  • Mobil ödeme uygulamaları
  • Toplu taşıma kartları
  • Sinema, tiyatro ve konser biletleri
  • Erişim kimlik doğrulaması
  • Akıllı cihazların eşleştirilmesi
  • Wi-Fi bağlantısının kurulması
  • Kartvizit paylaşımı
Android ve iOS işletim sistemine sahip birçok akıllı telefon NFC erişimine sahiptir. Her iki platform da temassız ödeme ve kulaklık eşleştirme gibi işlemlerde NFC’yi kullanır. Google Pay ve Apple Pay gibi temassız ödeme sistemleri NFC altyapısına dayanır.
 

Son kaynaklar