Hoş Geldin, Mühendis!

Tüm mühendislerin ve mühendis adaylarının yer aldığı forum sayfamıza kayıt olmalısınız. Kayıt olduktan sonra tüm ders notlarına, teknik dokümanlara erişim sağlayabilecek, sorularınızı sorup cevaplar verebileceksiniz. Sitemiz tamamiyle ücretsiz olmakla birlikte Mühendis Puanı sistemi uygulamaktadır.

Bilgi paylaştıkça çoğalır.

Premium Abonelik 📢

Premium abonelik ile sitemizi reklamsız gezebilir, dosyaları sınırsızca indirebilirsiniz.

Daha Fazlası

[Muhendisiz.NET] Tekrar Sizlerleyiz! 🎭

Mühendisiz.NET sitesi forum ve blog sayfası olarak tekrar yayın hayatına başladı. 🤩 Sizlerde forum sayfamıza üye olabilir ve mühendis topluluğumuza katılabilirsiniz.

Daha Fazlası

Mühendis Puanı Sistemi🏆

Bilgi paylaştıkça çoğalır felsefesini benimsemiş olmamız nedeniyle Mühendis Puanı sistemini uygulamaya aldık. Dökümanları indirebilmek için bazı paylaşımlarda bulunmalısınız. 📨

Daha Fazlası
  • Dosya indirebilmek için 2 Mühendis Puanına ihtiyacınız var. Konuya yorum atarak 1 MP Not paylaşarak 6 MP kazanırsınız.
    Bilgi Paylaştıkça Çoğalır. (Mühendislik Puanı (MP) Nedir?)
  • Mühendis Puanı kazanmaya vakti olmayanlar için ücretli premium üyelik sistemi aktif edilmiştir.
    (Premium Üyelik SATIN AL)

Neden Yazılım Mühendisliği Okumalıyım?

turkmedia

Moderatör
Katılım
8 Ara 2022
Mesajlar
760
Mühendis Puanı
1,612
– Yazılım üretmek, belirli bir mühendislik disiplini olsa da aslen bir sanat icra etmektir. Örneğin, resim yapmaktan farkı yoktur. Saatlerce konsantre olabilir, sonunda süper bir eser çıkartabilirsin.
– Kağıt ile yapılan her işin mutlaka yazılım otomasyonu bir gün yapılacaktır. Dolayısı ile sayısal sınırları kolay belirlenemeyecek düzeyde sisteme ve yazılım otomasyonuna ihtiyaç olduğunu unutma.
– Yazılım mühendisliğinde işini iyi yaparsan (her meslekte bu var aslında) seni kimse tutamaz, iş bulma sıkıntın asla olmaz.
– Yazılım mühendisliği, okurken proje yapma şansı olan yani icraat için mezuniyeti beklemeyeceğin, aksine sürekli proje üreterek moralini yükseltebileceğin bir meslektir.
– Yazılım üretmek, bir aşk işidir, sevgi işidir, yüreğini ve aklını koyarak bu işi yaparsın, bu seviyede tüm benliğini ortaya koyabileceğin meslek sayısı çok azdır.
– İyi bir girişimciysen ve iyi bir projen varsa herkesten önce zengin olabilirsin. 4. sınıfta iyi bir mobil oyunu yazmak için ihtiyacın olan şeyler, beynin ve bilgisayarın.
– Ülkemizde son 5 yılda bakanlık anlamında, tarımdan sonra en çok destek alan teknoloji ve AR-GE alanlarında yazılım üretme şansına sahip olabileceğin bir meslektir.
– Şu anda ülkemizde minimum 20,000 yazılım mühendisine ihtiyaç var.
– Yazılım mühendisliği okuduğunda, sadece yazılımcı olmak zorunda değilsin. Örneğin: Test uzmanı, Analist Yazılım uzmanı, İş analisti, Yazılım mimarı, Proje danışmanı, Proje yöneticisi, Teknik Satış Mühendisi, AR-GE mühendisi, Mobil Uzmanı, Entegrasyon Uzmanı, Veritabanı Uzmanı, Sistem ve Ağ yöneticisi, Güvenlik uzmanı vs. olabilirsin.
 

Son kaynaklar