Hoş Geldin, Mühendis!

Tüm mühendislerin ve mühendis adaylarının yer aldığı forum sayfamıza kayıt olmalısınız. Kayıt olduktan sonra tüm ders notlarına, teknik dokümanlara erişim sağlayabilecek, sorularınızı sorup cevaplar verebileceksiniz. Sitemiz tamamiyle ücretsiz olmakla birlikte Mühendis Puanı sistemi uygulamaktadır.

Bilgi paylaştıkça çoğalır.

Premium Abonelik 📢

Premium abonelik ile sitemizi reklamsız gezebilir, dosyaları sınırsızca indirebilirsiniz.

Daha Fazlası

[Muhendisiz.NET] Tekrar Sizlerleyiz! 🎭

Mühendisiz.NET sitesi forum ve blog sayfası olarak tekrar yayın hayatına başladı. 🤩 Sizlerde forum sayfamıza üye olabilir ve mühendis topluluğumuza katılabilirsiniz.

Daha Fazlası

Mühendis Puanı Sistemi🏆

Bilgi paylaştıkça çoğalır felsefesini benimsemiş olmamız nedeniyle Mühendis Puanı sistemini uygulamaya aldık. Dökümanları indirebilmek için bazı paylaşımlarda bulunmalısınız. 📨

Daha Fazlası
  • Dosya indirebilmek için 2 Mühendis Puanına ihtiyacınız var. Konuya yorum atarak 1 MP Not paylaşarak 6 MP kazanırsınız.
    Bilgi Paylaştıkça Çoğalır. (Mühendislik Puanı (MP) Nedir?)
  • Mühendis Puanı kazanmaya vakti olmayanlar için ücretli premium üyelik sistemi aktif edilmiştir.
    (Premium Üyelik SATIN AL)

Microsoft Cortana'yı Emekliye Ayırıyor: Windows'un Yeni Yapay Zeka Asistanı Copilot Geliyor!

turkmedia

Moderatör
Katılım
8 Ara 2022
Mesajlar
760
Mühendis Puanı
1,612
Microsoft, bu yılın sonuna doğru Cortana sesli asistanının Windows üzerindeki desteğini sonlandırarak özgün bir yol izleyecek. Şirket, artık modern yapay zeka destekli araçların geliştirilmesiyle ilerlemeye devam edecek!

Microsoft, Cortana yardımcısını sonlandırma kararı alıyor. Yazılım devi, yılın son döneminden itibaren "Windows'ta Cortana'yı bağımsız bir uygulama olarak desteklemeye devam etmeyeceğini" ifade ediyor.

Resmi açıklamalar olmasa da Microsoft, Cortana'yı zaten aktif kullanımdan çıkarmış durumda. Özellikle yapay zeka tabanlı üretken araçların Windows ve şirketin yazılımlarına entegrasyonu ile Cortana'nın kullanımdan kalkması bekleniyor.

Cortana'ya Veda Zamanı

Mayıs ayında düzenlenen Build konferansında Microsoft, yeni yapay zeka destekli Windows Copilot uygulamasını duyurdu. Bu araç, görev çubuğunda çalışacak ve Cortana'nın geniş çaplı olarak sunulduğu dönemde gerçekleştirdiği işlemlerin hepsini ve hatta daha fazlasını gerçekleştirebilecek. Copilot'un duyurusu ile birlikte, Cortana'nın Windows'taki kullanımının durdurulması artık sürpriz olmaktan çıktı. Windows Copilot, içerik özetleme, metin yeniden yazma, soru sorma, bilgisayarınızın ayarlarını düzenleme ve daha birçok işlemi kapsayan bir araç olarak hizmet verecek.

post_1685875091_4172569354836.jpg

Microsoft, Cortana'yı 2015 yılında Windows 10'la birlikte kullanıma sunmuştu ve bu uygulama, sesli komutlar aracılığıyla hatırlatıcı ayarlama, uygulamaları başlatma ve sorular sorma gibi işlevlere sahipti. Ancak zaman geçtikçe Microsoft, Cortana'nın Windows deneyiminden adım adım çekiliyor. Dijital yardımcı, Windows 11'in piyasaya sürülmesiyle görev çubuğundaki yerini kaybetti. Ayrıca, Microsoft 2020 yılında iOS ve Android'deki Cortana uygulamalarını kapattı ve Surface kulaklıklar gibi cihazlarda Cortana desteğini sonlandırdı.

Cortana'nın Geleceği ve Windows Copilot'un Yükselişi

Microsoft, Cortana'nın Windows'tan tam olarak ne zaman çekileceği konusunda net bir bilgi vermiyor. Ancak, Cortana'nın Windows platformundan çekilse bile, Microsoft'un Cortana'nın Outlook mobil ve Microsoft Teams üzerinden kullanılmaya devam edeceğini belirtiyor. Ancak, bu durumun çok uzun süreceğini düşünmeyin. Yakın zamanda Teams ve Outlook, yapay zeka ile daha derin bir entegrasyon sürecine girecek.

Cortana'nın yerini alacak olan Windows Copilot, kullanıcıların dijital deneyimlerini genişletmeyi hedefliyor. Bu yeni araç, kullanıcılarına içerik özetleme, metin yeniden yazma, soru sorma, bilgisayar ayarlarını düzenleme ve daha birçok işlemde destek olacak. Kısacası, Cortana'nın sunmuş olduğu tüm özellikleri içerecek ve kullanıcılara daha geniş bir işlevsellik sunacak.
 

Son kaynaklar