Hoş Geldin, Mühendis!

Tüm mühendislerin ve mühendis adaylarının yer aldığı forum sayfamıza kayıt olmalısınız. Kayıt olduktan sonra tüm ders notlarına, teknik dokümanlara erişim sağlayabilecek, sorularınızı sorup cevaplar verebileceksiniz. Sitemiz tamamiyle ücretsiz olmakla birlikte Mühendis Puanı sistemi uygulamaktadır.

Bilgi paylaştıkça çoğalır.

Premium Abonelik 📢

Premium abonelik ile sitemizi reklamsız gezebilir, dosyaları sınırsızca indirebilirsiniz.

Daha Fazlası

[Muhendisiz.NET] Tekrar Sizlerleyiz! 🎭

Mühendisiz.NET sitesi forum ve blog sayfası olarak tekrar yayın hayatına başladı. 🤩 Sizlerde forum sayfamıza üye olabilir ve mühendis topluluğumuza katılabilirsiniz.

Daha Fazlası

Mühendis Puanı Sistemi🏆

Bilgi paylaştıkça çoğalır felsefesini benimsemiş olmamız nedeniyle Mühendis Puanı sistemini uygulamaya aldık. Dökümanları indirebilmek için bazı paylaşımlarda bulunmalısınız. 📨

Daha Fazlası
  • Dosya indirebilmek için 2 Mühendis Puanına ihtiyacınız var. Konuya yorum atarak 1 MP Not paylaşarak 6 MP kazanırsınız.
    Bilgi Paylaştıkça Çoğalır. (Mühendislik Puanı (MP) Nedir?)
  • Mühendis Puanı kazanmaya vakti olmayanlar için ücretli premium üyelik sistemi aktif edilmiştir.
    (Premium Üyelik SATIN AL)

Kuantum Bilgisayarları İçin Dil Geliştirildi: Twist

turkmedia

Moderatör
Katılım
8 Ara 2022
Mesajlar
760
Mühendis Puanı
1,612
Kuantum bilgisayarlarıyla yapılan hesaplamaları kodlamak için yeni bir yazılım dili geliştirildi.

Kuantum Bilgisayarları İçin Dil Geliştirildi: Twist


Kuantum bilgisayarlarında bilgiyi kodlamak için kullanılan kübitlerin klasik bilgisayarlarda bilgiyi kodlamak için kullanılan bitlerden en önemli farklarından biri, kübitlerin dolanık durumlarda da bulunabilmesidir. İki kübitin birbirine dolanık olması, birinin üzerinde yapılan işlemlerin diğerini de etkilemesi anlamına gelir.
Klasik hesaplamalar sırasında bir bit işlevini tamamladıktan sonra, hafızada yer açmak için, serbest bırakılabilir. Bitler birbirinden bağımsız olduğu için bu durum programın ilerleyişi açısından bir risk oluşturmaz. İşlevini tamamlamış bir kübitin serbest bırakılıp bırakılmaması ise yazılımcı tarafından dikkatlice verilmesi gereken bir karardır.

Çünkü serbest bırakılan kübitte meydana gelecek değişiklikler, o kübitle dolanık hâldeki diğer kübitleri de etkileyerek programın çalışmasını sekteye uğratabilir.
Massachusetts Teknoloji Enstitüsünden Charles Yuan, Chris McNally ve Michael Garbin, kuantum bilgisayarları için yeni bir yazılım dili geliştirdiler. Twist adı verilen dil, iki kübitin birbiriyle dolanık hâlde olup olmadığının kontrol edilmesine imkân vererek, yazdıkları programın doğruluğundan emin olmak isteyen yazılımcıların işini kolaylaştırıyor.

Araştırmacılar, bu yıl 16-22 Ocak tarihleri arasında ’nda bir sunum yaparak Twist’i tanıttılar.
 

Son kaynaklar