Hoş Geldin, Mühendis!

Tüm mühendislerin ve mühendis adaylarının yer aldığı forum sayfamıza kayıt olmalısınız. Kayıt olduktan sonra tüm ders notlarına, teknik dokümanlara erişim sağlayabilecek, sorularınızı sorup cevaplar verebileceksiniz. Sitemiz tamamiyle ücretsiz olmakla birlikte Mühendis Puanı sistemi uygulamaktadır.

Bilgi paylaştıkça çoğalır.

Premium Abonelik 📢

Premium abonelik ile sitemizi reklamsız gezebilir, dosyaları sınırsızca indirebilirsiniz.

Daha Fazlası

[Muhendisiz.NET] Tekrar Sizlerleyiz! 🎭

Mühendisiz.NET sitesi forum ve blog sayfası olarak tekrar yayın hayatına başladı. 🤩 Sizlerde forum sayfamıza üye olabilir ve mühendis topluluğumuza katılabilirsiniz.

Daha Fazlası

Mühendis Puanı Sistemi🏆

Bilgi paylaştıkça çoğalır felsefesini benimsemiş olmamız nedeniyle Mühendis Puanı sistemini uygulamaya aldık. Dökümanları indirebilmek için bazı paylaşımlarda bulunmalısınız. 📨

Daha Fazlası
  • Dosya indirebilmek için 2 Mühendis Puanına ihtiyacınız var. Konuya yorum atarak 1 MP Not paylaşarak 6 MP kazanırsınız.
    Bilgi Paylaştıkça Çoğalır. (Mühendislik Puanı (MP) Nedir?)
  • Mühendis Puanı kazanmaya vakti olmayanlar için ücretli premium üyelik sistemi aktif edilmiştir.
    (Premium Üyelik SATIN AL)

İmza atılan ÇED Raporu ve Proje Tanıtım Dosyası giriş ve imza sayfaları temini

Kirkbir

Mühendis
Katılım
8 Ara 2022
Mesajlar
100
Mühendis Puanı
238
Artık çed yeterlikte yer alan meslek grupları ÇED Raporu ve PTD imzalamak için e - imza kullanıyor demişsiniz fakat bu uygulama 2013 yılı itibariyle yapılıyor zaten. Yeni bir uygulama olmadığı gibi mobil imza da kullanabiliyorsunuz.

ÇED Yeterlik almak için ise ÇED Yeterlik Belgesi Tebliği incelerseniz ilgili tebliğde aradığınız tüm soruların yanıtını bulabilirsiniz. Siz ÇED Yeterliği için başvuru yaptığınızda zaten sistem sizden yeterlik kapsamında yer alacak personelin mail adreslerini istiyor. Bu mail adresleri de sisteme tanımladıktan sonra mail adreslerine e-çed uygulamasına giriş için şifre gönderiliyor. Tanımladığınız mail adresi ve gelen şifre ile istediğiniz zaman e-çed uygulamasına giriş yapabiliyorsunuz.

Bir diğer husus; PTD ya da ÇED Raporunu yeterliği aldığınız şirket üzerine tanımlı kullanıcı adı ve şifreyi kullanarak girdiğiniz e - çed portalından yüklüyorsunuz. Yükleme tamamlandıktan sonra PTD ya da ÇED Raporuna "Projeye Personel Ekle" sekmesinden yeterlikte yer alan diğer personelleri de atıyorsunuz. Atama yapıldıktan sonra; diğer personeller kendi kullanıcı adı ve şifreleriyle e-çed uygulamasına girdiğinde atamış olduğunuz PTD ya da ÇED Raporunu görebiliyorlar. Burada ilgili PTD ya da ÇED Raporuna girdiklerin de zaten imzala seçeneğini görecekler. Burada da e-imza ya da mobil imza seçeneklerinden herhangi birini seçerek imzalama işlemini gerçekleştiriyorlar. Yani mobil imza ya da e-imza için sisteme ek bir kayıt gerekmiyor. Siz personele kullanıcı adı ve şifre alıp portala giriş imkanı sağladığınızda imza seçeneğini zaten sistem size hazır olarak sunuyor. Siz sadece kendinize uygun olanı tercih ediyorsunuz. İlgili personellerin tamamı imzaladıktan sonra; tekrar e-çed uygulaması üzerinden yeterlik aldığınız şirketin hesabına giriş yaptığınızda ilgili PTD ya da ÇED Raporunda "Gönder" butonu aktif oluyor. Oradan raporunuzu İl Müdürlüğü'ne ya da Bakanlığa gönderebiliyorsunuz.
 

Son kaynaklar