Hoş Geldin, Mühendis!

Tüm mühendislerin ve mühendis adaylarının yer aldığı forum sayfamıza kayıt olmalısınız. Kayıt olduktan sonra tüm ders notlarına, teknik dokümanlara erişim sağlayabilecek, sorularınızı sorup cevaplar verebileceksiniz. Sitemiz tamamiyle ücretsiz olmakla birlikte Mühendis Puanı sistemi uygulamaktadır.

Bilgi paylaştıkça çoğalır.

Premium Abonelik 📢

Premium abonelik ile sitemizi reklamsız gezebilir, dosyaları sınırsızca indirebilirsiniz.

Daha Fazlası

[Muhendisiz.NET] Tekrar Sizlerleyiz! 🎭

Mühendisiz.NET sitesi forum ve blog sayfası olarak tekrar yayın hayatına başladı. 🤩 Sizlerde forum sayfamıza üye olabilir ve mühendis topluluğumuza katılabilirsiniz.

Daha Fazlası

Mühendis Puanı Sistemi🏆

Bilgi paylaştıkça çoğalır felsefesini benimsemiş olmamız nedeniyle Mühendis Puanı sistemini uygulamaya aldık. Dökümanları indirebilmek için bazı paylaşımlarda bulunmalısınız. 📨

Daha Fazlası
  • Dosya indirebilmek için 2 Mühendis Puanına ihtiyacınız var. Konuya yorum atarak 1 MP Not paylaşarak 6 MP kazanırsınız.
    Bilgi Paylaştıkça Çoğalır. (Mühendislik Puanı (MP) Nedir?)
  • Mühendis Puanı kazanmaya vakti olmayanlar için ücretli premium üyelik sistemi aktif edilmiştir.
    (Premium Üyelik SATIN AL)

BMW Su Enjeksiyon Sistemi

turkmedia

Moderatör
Katılım
8 Ara 2022
Mesajlar
760
Mühendis Puanı
1,612

BMW Su Enjeksiyon Sistemi Nasıl Çalışıyor​

Başlığı görünce açıkçası şaşırabilirsiniz sulu enjeksiyon sistemi olur mu? diye gerçekten devrim niteliğinde bir teknoloji. BMW M4 GTS’de kullanılan “su enjeksiyon sistemi” supaplara su fışkırtarak benzinin daha etkili ve daha verimli yanmasını sağlarken motor bloğunun da fazla ısınarak genleşmesini engelliyor. Suyun etkisiyle sıcaklık düştüğü için motorun içindeki hava soğuk kalıyor ve daha yüksek yoğunluğa sahip soğuk hava sayesinde araç daha fazla beygir ve tork üretiyor.

Su aracın bagajının içinde bulunan buzlanmayı önleyici 5 litrelik bir depo içerisinde tutuluyor. Devrim niteliğindeki bu sistemi ilk olarak 2016’da piyasaya çıkacak olan M4 GTS’de kullanmayı planlayan BMW’nin aynı sistemi bir sonraki yıllarda diğer araçlarda da bulundurması bekleniyor.

Video da sistem daha güzel anlatılmaktadır. Seyredebilirsiniz.

 

Son kaynaklar